22-åring savnet etter båtulykke i Østfold

En 22 år gammel mann er savnet etter en båtvelt utenfor Hvaler i Østfold torsdag. Letingen gjenopptas fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskapene har natt til fredag avsluttet letingen til sjøs, og Røde Kors konsentrerte seg i stedet om å lete langs land og i hytter i området. Denne letingen ble avsluttet ved 4-tiden. Søket vil bli gjenopptatt klokken 8 fredag, og søk på land og i hytter vil bli prioritert.

Det var to unge menn om bord i den 17-fot lange skjærgårdsjeepen som veltet torsdag. Den ene klarte å komme seg i land og fikk varslet politiet. Han satt natt til fredag i avhør hos politiet. Det er uklart når ulykken skjedde, men politiet fikk melding klokken 18.50 torsdag.

Politiet i Østfold ønsker fredag morgen ikke å si noe om hva mannen har forklart i avhør. Båten var ikke meldt stjålet, men ifølge operasjonsledelsen i Østfold er de to som kjørte båten ikke oppført som eiere.

Redningsmannskaper fant ved 21.30-tiden torsdag kveld vrakrester og en båt, som de antar er ulykkesbåten.

– Det er svært vanskelige forhold i området, med mye bølger og liten kuling, sa redningsleder Ola Våge ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB torsdag kveld.

Et Sea King-helikopter, redningsskøyter, brann- og politibåt samt bakkemannskaper fra Røde Kors har deltatt i søket etter den savnede mannen. (©NTB)

Personvernpolicy