Pågrepet for drapsforsøk i Malmö

Mest sannsynlig et gjengoppgjør, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er politiets pressetalsmann Lars-Håkan Lindholm som opplyser dette til nyhetsbyrået TT.

Mannen ble pågrepet onsdag, og skyteepisoden fant sted i bydelen Lindängen 20. oktober. To personer ble skadd i hendelsen.

Ikke gjengoppgjør

Den pågrepne mannen er 24 år og mistenkt for drapsforsøk på to menn som tilfeldigvis besøkte Malmö, og som ikke tilhører noen kriminell gruppe i byen, ifølge politiet.

De to ble overfalt av flere væpnede personer, og den pågrepne mistenkes for å ha vært en av disse. Ifølge politiet ble de to beskutt med maskinpistoler. Den ene ble skutt i magen mens den andre ble truffet i et bein.

Begge klarte å ta seg til sykehus tross kraftige blødninger, og begge er fortsatt innlagt.

– Det er altså to tilfeller av drapsforsøk, sa Ulf Sempert i Malmö-politiet.

Uklar melding

Politiet beklaget at man ikke straks var presise på at arrestasjonen ikke hadde tilknytning til personen som mistenkes å stå bak en skyteserie mot innvandrere.

– Jeg er klar over at meldingen som gikk ut innledningsvis kunne vært klarere, sa informasjonsansvarlig Lars Mahler i staben Malmö-politiet har opprettet for å ta personen bak de mange skuddene.

Nyheten om at en mann var pågrepet ble av nesten samtlige nordiske medier tolket som en arrestasjon i denne saken og gikk rett til topps hos de fleste svenske og øvrige nordiske medier.

I løpet av det siste året er det løsnet skudd mot mellom 10 og 15 personer med innvandrerbakgrunn i Malmö.

Flere er skadd, og en kvinne som ikke har innvandrerbakgrunn, er drept. Politiet mistenker at én gjerningsmann står bak disse skyteepisodene


Personvernpolicy