Ny maktdemonstrasjon

Johan Djourou vinner ballen i duell med Peter Løvenkrands. Arsenal tok seg til kvartfinale i ligacupen med 4-0 borte mot Newcastle. (Foto: David Moir, SCANPIX/Reuters).

Tre dager etter at Manchester City ble slått 3-0 på bortebane leverte Arsenal en ny maktdemonstrasjon med 4-0 over Newcastle i ligacupen.

Newcastle slo ut Chelsea i forrige runde, men kom sørgelig til kort mot Arsène Wengers disipler hjemme på St. James’ Park.

Et selvmål av keeper Tim Krul (som på komisk vis nikket inn Ryan Taylors klareringsforsøk) ga Arsenal ledelsen i slutten av første omgang, og Newcastle hadde grunn til å klage på dommeren da Theo Walcott doblet ledelsen tidlig i annen omgang.

Walcott var onside da han ble spilt gjennom, men det var ikke Nicklas Bendtner, som hindret Mike Williamson i hans forsøk på å gripe inn. Dommeren vinket spillet videre, og Walcott scoret.

Walcott og Bendtner scoret hver sin gang i slutten av kampen og fullførte en ny bortefest for Arsenal.

– Walcott er roligere foran mål denne sesongen, og førsteberøringen hans er bedre. Han er en intelligent gutt, og derfor vil han alltid bli bedre, sa en fornøyd Wenger til Sky Sports.

Som vanlig i ligacupen slapp mange reserver til. Begge lag gjorde ni endringer fra oppstillingene som tok hver sin borteseier i Premier League i helgen.

Villa videre

Aston Villa tok seg til kvartfinale med 2-1 over Burnley uten John Carew i troppen. Emile Heskey lot til å ha avgjort i det 86. minutt, men Burnley tvang fram ekstraomganger med scoring av Clarke Carlisle tre minutter senere.

Stewart Downey ble matchvinner i første ekstraomgang, og Villa holdt unna selv om Marc Albrighton ble utvist.

Stoke ledet i 78 minutter og var bare noen få minutter fra borteseier mot West Ham i London, men Scott Parkers utligning vendte kampen. I ekstraomgangene scoret Manuel da Costa og Victor Obinna slik at vertene vant 3-1.Manchester United, West Bromwich, Birmingham, Wigan og Ipswich sikret kvartfinalebilletter tirsdag. Kvartfinalene trekkes lørdag.