24 tornadoer

To Røde Kors-arbeidere ved en låve som ble løftet av fundamentet av en tornado tirsdag 26. oktober i Wisconsin. Foto: Scanpix/AP.
To Røde Kors-arbeidere ved en låve som ble løftet av fundamentet av en tornado tirsdag 26. oktober i Wisconsin. Foto: Scanpix/AP.

Den kraftigste stormen over fastlands-USA noen gang feide over Midtvesten tirsdag og onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stormen skapte 24 tornadoer, 282 rapporter om vindskader, kraftig tordenvær og skybrudd.


Den kraftige stormen utløste tornadoer for andre dag på rad onsdag, skadet eiendommer og gjorde at fly måtte innstilles. Den feide over de sentrale og østlige delene av USA og Canada. Tornadoadvarsler ble gitt i sju delstater fra Mississippi og helt opp til New Jersey. Det uvanlig intense lavtrykkssystemet beveget seg østover.

Snøstorm

I North Dakota ble det advart om fare for snøstorm, da stormens «hale» virvlet opp vind med kast på opptil 100 km/t.

- Denne stormen er så stor at den påvirker været over hele provinsen, sier Environment Canada i et ekstraordinært værvarsel.

- Regnet vil skifte til våt snø over vestlige områder i natt, siden i løpet av torsdag i øst. Det vil gi et par centimeter snø, særlig i områder nær grensen.

I Midtvesten fortsatte oppryddingsarbeidet etter at stormen gjorde at hundrevis av fly måtte bli værende på bakken, skipsfarten ble forstyrret på Great Lakes og titusenvis av mennesker mistet strømmen tirsdag.

Orkans styrke

Det ble tirsdag meldt om omkring 24 tornadoer i seks delstater, mens vind i orkans styrke rev taket av hjem, skadet forretningslokaler og veltet trær og kraftlinjer.

- Det var en lyd av vinden, så en tynn fløytelyd og siden eksploderte alt omkring, sier Justin Schroeder (17), som ble lettere skadd da en tornado rev taket av hjemmet hans i Illinois.

- Det eksploderte glass overalt.

Ved middagstider onsdag var omkring 150 flygninger innstilt ved O’Hare-flyplassen i Chicago, og det var forsinkelser på omkring 60 minutter. Mer enn 500 flygninger ble innstilt ved O’Hare tirsdag.

Personvernpolicy