Skipsbrann utenfor Storbritannia under kontroll

111 mennesker var om bord i fabrikkskipet Athena da det begynte å brenne onsdag, men ingen skal ha blitt skadd. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX.
111 mennesker var om bord i fabrikkskipet Athena da det begynte å brenne onsdag, men ingen skal ha blitt skadd. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX.

Den britiske kystvakten melder at brannen om bord i skipet Athena utenfor kysten av Storbritannia er under kontroll, ifølge BBC. Ingen skal være skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det brenner fortsatt, men mindre enn tidligere, sa en talsmann for kystvakten til den britiske kringkastingen onsdag ettermiddag.

Det ble satt i gang en omfattende redningsaksjon etter at fabrikkskipet med 111 personer om bord begynte å brenne utenfor Storbritannia onsdag.

Mannskapet besto av både kinesere, russere, peruanere og skandinavere.

98 av mannskapet var etter få timer reddet over i livbåter, mens 13 personer var igjen på skipet for å drive slukningsarbeid, ifølge skipets færøyske eier.

Fabrikkskipet Athena, som foredler fisk, befant seg cirka 370 kilometer sørvest for England. Både skip og helikoptre er satt inn i redningsaksjonen. Den nærmeste byen skal være Brest på den franske vestkysten.

Brannen skal ha begynt i 6-tiden onsdag morgen lokal tid, opplyser kystvakten til den britiske avisen The Guardian.

Ifølge BBC ble den britiske kystvakten alarmert av franske kolleger som hadde fanget opp nødsignaler fra skipet.

Skipet eies av det færøyske rederiet Thor og ble bygd i 1992, men var tidligere i år til reparasjon i Kina på grunn av en annen brann. Skipet seiler under færøysk flagg.

Personvernpolicy