Bin Laden truer Frankrike

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes urettferdige behandling av muslimer er årsaken til at fem franske statsborgere er kidnappet i Niger, sier al-Qaida-leder Osama bin Laden i et lydopptak. Han advarer også landet mot en utrygg framtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opptaket ble onsdag sendt på den arabiske satellittkanalen Al Jazeera.

Der kritiserer Bin Laden Frankrike for å ha innført forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg, samt for å ha sendt soldater til Afghanistan.

– I likhet med at dere så galt har bestemt at dere har rett til å forby muslimske kvinner å bære slør, er det ikke da vår rett å drive ut deres erobrere ved å drepe dem? spør Bin Laden retorisk.

Han refererer også til forrige måneds kidnappinger i Niger og fremholder at de er å regne som en hevnaksjon.

– Kidnappingen av deres eksperter i Niger er en gjengjeldelse for tyranniet som dere praktiserer mot vår muslimske nasjon, sier han.

De syv gislene ble kidnappet i en gruveby i Niger natten mellom 15. og 16, september. Fem av dem er franske statsborgere, mens de to andre er fra Togo og Madagaskar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bin Laden sier også at Frankrike kan vente seg en utrygg framtid hvis landet ikke slutter å spille en rolle i NATO-operasjonen i Afghanistan.

– Dere kan ta vare på sikkerheten deres ved å avslutte tyranniet mot vårt land, det viktigste er en tilbaketrekking fra den forbannede krigen til Bush i Afghanistan, sier Bin Laden.– Hvordan kan dere delta i okkupasjonen av våre land og støtte amerikanernes drap på våre barn og kvinner, og så forvente å leve i fred og sikkerhet? spør al-Qaida-lederen.


Forsidefoto: AFP / Scanpix.