Blir 1,6 kilometer

Det bygges i høyden på den arabiske halvøy. «Kingdom Tower» er planlagt å bli verdens høyeste byggverk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Se bilde av tårnet nederst i artikkelen)


Saudi-Arabia hiver seg med på skyskraperkappløpet. «Kingdow Tower» planlegges oppført i Jeddah på Rødehavskysten utenfor den hellige byen Mekka. Med sine 1,6 kilometer vil tårnet bli det høyeste byggverket noen sinne, melder World Architecture News.

Jeddah Al Eqtisadiah, et datterselskap til Kingdom Holding, har inngått en avtale med Emaar-gruppen i De forente arabiske emirater om oppføringen av tårnet.

Les også: Miami vil bygge kilometerhøyt

Om tårnet bygges vil det bli dobbelt så høyt som Burj Khalifa (828 meter) i Dubai, verdens nåværende høyeste bygning. Det nye tårnet er planlagt å ha over 200 etasjer.

Adrian Smith, som også designet Burj Khalifa, har vært med på å tegne «Kingdom Tower» i Saudi-Arabia. Burj Khalifa ble åpnet 4. januar i år.

Les også: Å vaske verdens høyeste bygg

Les også: Verdens høyeste bygg åpnes i dag

Klikk for større versjon.Klikk for større versjon.

I forbindelse med Kingdom Tower-prosjektet skal det utvikles et område på mer enn 23 millioner kvadratmeter nord i Jeddah, Kingdom City. Her vil man finne en blanding av forretninger, boliger og utdanningssentre.

På sine hjemmesider anslår Kingdom Holding Company at prosjektet vil koste i overkant av 84,3 milliarder kroner. Eksterne analyser tyder på at den endelige prislappen kan bli nærmere 153,3 milliarder.

Kingdom Holding er eid av den saudiarabiske prinsen Al-Waleed bin Talal. Han er milliardær, forretningsmann og medlem av kongehuset, melder Daily Mail.

Les mer om arkitektur hos ABC Nyheter:

* Slik blir moskeen ved Ground Zero

* Slik blir New Yorks nye skyline

* Er dette fremtidens by?

* Den ultimate skyline

Personvernpolicy