Gransker skudd mot salong i Malmö

En tekniker fra politiet i arbeid inne i en skredder- og frisørsalong i Malmö sentrum der det lørdag kveld skal ha blitt avfyrt skudd. Ifølge politiet er det uvisst om det dreier seg om et ran eller om en ren skyteepisode. Foto: Johan Nilsson (Scanpix)
En tekniker fra politiet i arbeid inne i en skredder- og frisørsalong i Malmö sentrum der det lørdag kveld skal ha blitt avfyrt skudd. Ifølge politiet er det uvisst om det dreier seg om et ran eller om en ren skyteepisode. Foto: Johan Nilsson (Scanpix)

Det ble lørdag kveld løsnet skudd mot en skredder- og frisørsalong i Malmö sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker om det lørdag kveld ble løsnet skudd mot en skredder- og frisørsalong i Malmö, men har fortsatt ingen mistenkte etter skyteepisodene i byen i det siste.

Det var et vitne som stanset en politipatrulje for å melde fra om et ran lørdag kveld.

– Han sa at noen hadde blitt ranet, og på stedet kunne en patrulje konstatere at det var blitt skutt mot et vindu i en skreddersalong, sier informasjonsmedarbeider Hans Nilsson ved politiet i Skåne til Expressen.se.

Han understreker at politiet ikke vet om det dreier seg om et ran eller om en ren skyteepisode.

Les også: Tror Malmö-skytteren vil trappe opp aktiviteten

Intens politijakt

Det har i kveld pågått en instens politijakt på snikskytteren. Skånepolisen leter etter en mann på rund 1,70 cm, iført en oransje arbeidsjakke med refleksbånd og en caps, melder Expressen i sin nettutgave nå i kveld.

Kveldens skyteepisode skjedde i samme området som der en mann ble skutt i ryggen tidligere denne uken.

- Nå er det alvor. Vi er redde for våre barn. Snart våger vi ikke å forlate familien, sier en av naboene som bor like i nærheten av salongen til Dagbladet.

– Noen skyter på meg

Skytingen lørdag skjedde i samme område som en bekreftet skyteepisode fant sted dagen før. Like i nærheten ble også en mann skutt i ryggen på en bussholdeplass tidligere denne uken.

Ifølge VG Nett ble det lørdag kveld løsnet skudd mot en mann av irakisk opprinnelse som oppholdt seg inne i skredder- og frisørsalongen.

– Han ringte meg og sa «noen skyter på meg, ring politiet!», forteller mannens kone Margareth Yazdanpanah til VG Nett.

Ifølge Nilsson fra Skåne-politiet ble mannen skallet ned av gjerningsmannen, som deretter flyktet fra stedet på sykkel. Mer enn ti politipatruljer jaktet på gjerningsmannen lørdag kveld.

Skaper frykt

Politiet vet foreløpig ikke om det er noen forbindelse mellom den siste hendelsen og de mange skyteepisodene i byen den siste tiden.

Ved en rekke tilfeller den siste tiden har mennesker med innvandrerbakgrunn i Malmö blitt beskutt av en hittil ukjent gjerningsmann. Hendelsene har skapt frykt i den sørsvenske byen, som har en stor innvandrerbefolkning.

Politiet har ennå ingen mistenkte i forbindelse med de mange skyteepisodene, og ingen personer er pågrepet i saken. Men politiet skal ha bevis på at samme våpen er brukt i fem av skyteepisodene.

Demonstrerte mot vold

Drøyt 50 personer fra Forum for interreligiøst samvirke gjennomførte lørdag en stille demonstrasjon mot de mange skyteepisodene i Malmö. Demonstrasjonen ble holdt på bussholdeplassen der en 28 år gammel mann ble skutt tidligere denne uken.

– Vi vil motarbeide de truslene som retter seg mot personer med innvandrerbakgrunn i Malmö. Vi vil også vise at ulike religiøse grupper sier nei til vold. Vi vil ha trygghet for alle uansett etnisk og religiøs tilhørighet, sier imam Mukhiddine Sherinov ved Islamic center i byen.

Les også: Demonstrasjonstog mot skytingen

28-åringen som ble skutt tirsdag kveld, er på bedringens vei og er nå flyttet ut av intensivavdelingen på universitetssykehuset i Lund.

Totalt er det blitt avfyrt om lag 15 «uforklarlige skudd» i byen det siste året, alle mot personer med innvandrerbakgrunn.

Men først etter den siste ukens skyteepisoder gikk politiet ut med teorien om at det kan være én og samme person som skyter tilfeldig utvalgte personer med innvandrerbakgrunn. (©NTB)


Vis større kart

Personvernpolicy