Terrormistenkt 30-åring tatt på Arlanda

En 30 år gammel mann som var internasjonalt etterlyst og mistenkt for terrorisme, ble fredag pågrepet på flyplassen Arlanda utenfor Stockholm, ifølge Aftonbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble fengslet i Attunda tingrett lørdag, og Belgia har begjært ham utlevert.

Den tyrkiske 30-åringen ble pågrepet av grensepolitiet på Arlanda etter at en europeisk arrestordre ble utstedt fra Belgia.

Mannen er blant annet mistenkt for terrorisme, menneskesmugling og gisseltaking i Belgia, opplyser den svenske påtalemakten.

– Det har vært spanet på ham i lengre tid, og han har vært utenfor Schengen-området, sier pressesekretær Patrik Peter i det svenske sikkerhetspolitiet Säpo.

Mannen ble pågrepet da han kom inn i Schengen-området fredag, bekrefter Peter, som opplyser at tyrkeren kom med et fly fra Syria.

Mannens forsvarer Anders Björk vil ikke si noe om hvordan hans klient stiller seg til anklagene.

En tingrett skal nå avgjøre om mannen skal utleveres til Belgia. Peter opplyser at mannen blir avhørt mandag om hvordan han stiller seg til å bli utlevert. Säpo-talsmannen sier videre at han ikke vet om mannen har noen forbindelse til Sverige eller om han ved pågripelsen hadde billetter til en annen destinasjon. (©NTB)

Personvernpolicy