FIFA-topp nekter for korrupsjonsanklager

Det suspenderte FIFA-styremedlemmet Amos Adamu nekter for anklagene om korrupsjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Adamu og Reynald Temaari etterforskes av Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) etiske kommisjon etter mistanker om at de skal ha vært villige til å selge sine stemmer i tildelingen av VM-sluttspill.

– Kommisjonen skal etterforske dette, og det er jeg svært glad for. Det vil vise hele verden hva sannheten er. Jeg er ikke skyldig i det som er blitt sagt, men den etiske kommisjonen er en kommisjon med kredibilitet og FIFA er en organisasjon med kredibilitet. Jeg er sikker på at sannheten vil komme fram. jeg ser fram til det, sier nigerianske Adamu til BBC.

Suspensjonen gjelder i første omgang i 30 dager, men kan bli utvidet med 20 dager.

Ifølge avisen The Sunday Times var Adamu og Temaari, som er fra Tahiti, villige til å selge sine stemmer i forbindelse med valget av vertsnasjon for VM-sluttspillet i fotball i 2018 og 2022. FIFA skal bestemme hvem som får mesterskapene 2. desember. (©NTB)

Les mer om sport i ABC Nyheter.

Personvernpolicy