Politiet pågrep 76 – 3 ble dømt

Artikkelen fortsetter under annonsen

I kjølvannet av Oslo-politiets storstilte aksjon mot 76 nigerianske prostituerte i 2008, er bare 3 blitt dømt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da politiet organiserte en stor aksjon mot det nigerianske prostitusjonsmiljøet i 2008, ble mer enn 70 kvinner pågrepet. Etter hvert ble 17 av dem siktet for flere ulike forhold, mens de øvrige ble sluppet fri. Over to år etterpå er tre av dem dømt til fengsel, to av dem for hallikvirksomhet. Straffene for de to endte på ni måneders fengsel, men den tredje fikk en straff på 95 dagers fengsel, skriver Aftenposten.no.

De 17 som ble siktet, fikk tilbud om å bli i Norge dersom de ga politiet opplysninger som kunne føre til pågripelse av bakmennene, men ingen turte å si noe. Noe av bakgrunnen, kommer det fram i dommen, var at kvinnene blant annet måtte gjennom et spesielt voodooritual før de forlot Nigeria.

– Det ble ofret en kylling, de drakk noe som ble blandet ut til dem, og de måtte gi fra seg noe blod, negler, hår og undertøy, siterer Aftenposten.no fra dommen i Oslo tingrett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnene som ble fraktet til Norge, ble innlosjert i trange leiligheter med tolv eller flere andre, og med høye pengekrav hengende over hodet. Etter at de ble løslatt, reiste de aller fleste fra Norge, sannsynligvis for å fortsette som prostituerte i andre land.

I dommen kritiseres myndighetene for ordningen som skulle sikre opplysninger om bakmenn.

– En ordning som er laget i beste mening, trenger ikke nødvendigvis fungere slik som forutsatt, skriver dommerne. (©NTB)

Les også:

Flere prostituerte etter forbud mot kjøp av sex

Tillater bordeller

- Drev hallikvirksomhet fra krisesenter

Folk er blitt mer negative til prostitusjon