– Knausgård har ikke fått skrivesperre

Karl Ove Knausgård har brukt mye tid til boklansering i det siste, oppgir forlaget som grunn for utsettelsen av «Min kamp 6». (Foto: Scanpix)
Karl Ove Knausgård har brukt mye tid til boklansering i det siste, oppgir forlaget som grunn for utsettelsen av «Min kamp 6». (Foto: Scanpix)

Forlaget forsikrer at Knausgård er på god vei med «Min kamp 6».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange har ventet på boka som er spådd å bli en gjengangerne under juletreet i år. Forlaget Oktober hadde planlagt lansering av «Min kamp 6» den 1. desember, men fredag ringte forfatteren selv til forlaget og sa han ikke greide å få bli ferdig i tide.

– Mange har i dag spurt om Knausgård har fått skrivesperre, men det kan jeg virkelig avkrefte. Han har allerede skrevet mange hundre sider av boka, sier markedssjef Elisabeth Steen i Oktober til NTB.

Nå må forfatteren levere manuset til forlaget rundt årsskiftet. Utgivelsen regner de med kan skje i månedsskiftet februar/mars.

– Reist mye

Grunnen til forsinkelsen er ifølge Steen at Knausgård de siste månedene har reist mye rundt for å lansere boka i utlandet. I vinter og vår viet derimot forfatteren det aller meste av tiden til å skrive på de tidligere bindene.

Les også: Min kamp 6 utsatt

– Karl Ove Knausgård har deltatt på flere store ting i forbindelse med lanseringen i Sverige og er nå nettopp kommet tilbake fra Italia, som også skal gi ut bøkene, forteller Steen.

Hun vil ikke avvise at den siste boka om forfatterens eget liv kan ende med å bli lenger enn først planlagt, nå som lanseringen er utsatt.

Vil leve lenge

Knausgårds seksbinds historie om sitt eget liv fenger i alle fall fremdeles lesere både i Norge og utlandet. Den første boka i serien ligger fremdeles på toppen av bestselgerlistene til norske bokhandlere og bok nummer to ligger på syvende plass.

I forlaget tar en høyde for at den siste boka nå kan komme til å selge mindre ettersom den går glipp av julesalget. Elisabeth Steen tror derimot ikke at det totale salget vil lide noe særlig av forsinkelsen.

– Vi tror denne serien vil leve i mange år og tror mange har ventet med å begynne å lese til de faktisk ser den siste boka ute i butikkene, sier markedssjefen. (©NTB)

Les mer om kultur i ABC Nyheter.

Personvernpolicy