Sammen igjen etter 23 år

The Cars er tilbake. Foto: Edward Pio Roda
The Cars er tilbake. Foto: Edward Pio Roda
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

The Cars, som herjet radiolistene på 1980-tallet med klassikere som «Drive», «You Might Think» og «Tonight She Comes», jobber med sitt første nye album på 23 år.

Planlegger turné

Nå rapporteres det i tillegg at mulighetene er store for at plateslipp vil kunne følges opp av en turné. Sist The Cars var på veien da de reiste verden rundt med «Door To Door Tour» (oppkalt etter deres sjette og siste album) i 1987.

Det er foreløpig for tidlig å si noe om turneen tar bandet til Europa.

The Cars, som ble gjenforent tidligere i år, har allerede vært i studio i New York og spilt inn flere nye låter, melder bransjemagasinet Billboard.

Smakebit på Facebook

I forrige uke la de også ut en liten smakebit fra den ferske låten «Blue Tip» på bandets fanside på Facebook.

Dagens besetning i The Cars teller frontmann og vokalist Ric Ocasek, Elliot Easton på gitar, Greg Hawkes på keyboard og David Robinson på trommer. Bandets opprinnelige bassist Benjamin Orr døde i 2000 etter en kreftsykdom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Varte kun ti år

The Cars ga ut sitt selvtitulerte debutalbum i 1978, men bestemte seg for å legge inn årene ti år senere. Etter at gruppen ble oppløst i 1988, har Ric Ocasek vært en ettertraktet plateprodusent, og har jobbet med størrelser som Weezer, No Doubt, Nada Surf, Suicide, the Wannadies og Bad Religion. Han har også gitt ut en rekke soloplater, det siste kom i 2005.