Krokodille kan ha forårsaket flystyrt

En krokodille skal ha skapt panikk på et fly som styrtet i Kongo. Foto: Colourbox.com
En krokodille skal ha skapt panikk på et fly som styrtet i Kongo. Foto: Colourbox.com

Forvillet seg i kabinen rett før fly styrtet i Kongo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En krokodille som noen skal ha forsøkt å smugle inn i landet skal ha kommet seg løs i kabinen og skapt panikk på et fly som styrtet i Kongo i august. Dette melder det fransk-afrikanske magasinet Jeune Afrique i dag.

Flyulykken, der en britisk pilot og 19 passasjerer mistet livet, skjedde i Kongo 25. august. Flyet var på vei fra Kinshasa til Bandundu, og styrtet i et område dekket med halmhytter kort tid før landing.

Den eneste overlevende fra ulykken skal ha avslørt dette overfor Jeune Afrique.

Usannsynlig, men ikke utelukket

En britisk ekspert som har vært med på å granske ulykken sier at han ikke kan utelukke at en krokodille på frifot i kabinen kan ha forårsaket flykrasjet, men finner det svært usannsynlig.

- Hvis dette virkelig var årsaken til ulykken, finner jeg det helt ekstraordinært. Jeg vil si at det er ekstremt usannsynlig om denne historien holder vann, men jeg kan ikke utelukke det helt, sier Tim Atkinson ved den britiske Flyhavarikommisjonen til The Guardian.

Kom seg løs fra bag

Det aggressive rovdyret skal angivelig ha kommet seg løs fra en sportsbag som noen hadde tatt med seg inn i kabinen på flyet.

Synet av krokodillen i midtgangen skal deretter ha skapt panikk blant passasjerene, som samlet seg fremmme ved cockpiten før ulykken inntraff.

- Det som er på det rene, er at det er rapportert at mange passasjerer samlet seg helt fremme ved cockpiten i flyet innen det styrtet, noe som kan ha ført til ulykken.

Les også: Fly styrtet i Kongo

Personvernpolicy