Norske barn forsøkt bortført

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ukjent mann forsøkte å lokke to norske barn inn i en varebil ved norsk skole i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenfor Costa Blanca, som er navnet på den norske skolen i Alfaz del Pi som ligger sør for Valencia på den spanske østkysten, skal en mann med rød caps sist mandag ha forsøkt å lokke to norske skolebarn på seks og syv år inn i en grønn varebil, melder den norske Spania-avisen Vikingposten.

Barna klarte å stikke fra mannen og fikk varslet foreldrene sine. Det var foreldrene til barna som varslet politiet og skolen.

– Vi ble kontaktet av foreldrene til det ene barnet onsdag i sist uke og varslet Policia Local med en gang. I tillegg tok vi kontakt med Guardia Civil dagen etter.. De tok denne henvendelsen alvorlig og garanterte å følge med i området vårt både med uniformerte og sivile biler.

I tillegg har skolen sendt brev til foreldre og foresatte for å informere om hendelsen.

Også Policia Local oppfordrer folk til å følge nøye med, og passe på sine barn utenom skoletiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- De er også veldig interesserte i observasjoner rundt bilen til denne mannen med rød caps, sier Elisabeth Marandi på vegne av politisjefen i Alfaz del Pi til Vikingposten.

Avisen melder også at en 13 år gammel gutt av tysk opprinnelse sist fredag skal ha forsvunnet sporløst fra sitt hjem i Calpe - kun et par mil nord for Alfaz del Pi.

Politiet mistenker at gutten kan være utsatt for en en kriminell handling, men det er uklart om det er en sammenheng mellom kidnappingsforsøket og det som kan se ut som en bortføring.


Vis større kart