Flere prostituerte etter forbud mot kjøp av sex

Det er ikke lov å kjøpe sex, men antall prostituerte som annonserer i Trondheim er nå på nivå med før sexkjøploven ble innført i januar 2009. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Det er ikke lov å kjøpe sex, men antall prostituerte som annonserer i Trondheim er nå på nivå med før sexkjøploven ble innført i januar 2009. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com

Tross loven som forbyr kjøp av seksuelle tjenester, har antall prostituerte i Trondheim økt de siste ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall prostituerte som annonserer i Trondheim er nå på nivå med toppene politiet registrerte før sexkjøploven ble innført i januar 2009, skriver Adresseavisen.

– Det er åpenbart at markedet er der, og det er bekymringsfullt at sexkjøpforbudet ikke er avskrekkende nok. I tillegg har vi bøtelagt mange for sexkjøp, sier politioverbetjent Bjørn Stokkan ved Sør-Trøndelag politidistrikt til avisen.

Som før loven

For tre uker siden fant politiet 25 sexannonser da de foretok sin regelmessige kartlegging. Det er på nivå med toppene som ble registrert før sexkjøploven ble innført.

Politiet har ingen forklaring på økningen, men utelukker ikke at noen prostituerte kan ha flere annonser ute samtidig.

Mindre i Oslo

I Oslo er utviklingen den motsatte. Overbetjent Øyvind Nordgarden i oslopolitiet sier det er blitt betydelig færre prostituerte i innemarkedet etter sexkjøpforbudet.

Det har også blitt færre sexannonser.

– I 2008 anslo vi at det var rundt 260 utenlandske prostituerte i innemarkedet. Ved å telle annonser og gjøre kontroller, mener vi at det nå er mellom 40 og 50 kvinner. Vi teller normalt mellom 80 og 90 annonser, men det er typisk at hver kvinne ligger ute med fire-fem annonser. Det er en trend at de prostituerte opererer fra hoteller, sier Nordgarden.

Politiet anslår at gatemarkedet i Oslo er mer enn halvert sammenlignet med 2008.

Personvernpolicy