Spionen som poserte

Anna Chapman stiller lettkledd i torsdagens utgave av den russiske versjonen av mannebladet Maxim. Faksimile: Maxim.
Anna Chapman stiller lettkledd i torsdagens utgave av den russiske versjonen av mannebladet Maxim. Faksimile: Maxim.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske spionen Anna Chapman kler av seg for mannebladet Maxim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildene offentliggjøres etter at president Dmitrij Medvedev ga spionene noen av landets høyeste utmerkelser.


Chapmans opptreden siden hun ble deportert fra USA i juli, sammen med ni andre russiske spioner, har vært besynderlige etter standardene til russisk utenlandsetterretning (SVR).

Hun har tidligere stilt i en (påkledd) billedserie i et russisk kjendismagasin, og var tilstede ved romhavnen Baikonur tidligere denne måneden for å se russiske og amerikanske astronauter bli skutt opp i rommet.

Les også: Sex og spionasje tar aldri slutt

Femme fatale

Den russiske mannebladet Maxim postet de nye bildene i en trailer på sitt nettsted (www.maximonline.ru), og lovet flere bilder samt Chapmans første intervju siden hun ble avslørt når magasinet kommer i butikkhyllene torsdag.

I bildene fremstilles Chapman som en femme fatale, med skytevåpen, sorte hansker og rødt undertøy som overlater lite til fantasien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Nei, du drømmer ikke og dine øyne bedrar deg ikke. Den rødhårede spionen har ikke bare kledd av seg for Maxim, men også brutt sitt taushetsløfte. Hun snakker om menn, flørting og livsplaner, skriver bladet.

- Anna har gjort mer for å vekke russisk patriotisme enn våre fotballag og Bulava-raketten sammenlagt, heter det videre.

Les også: Spion kan bli politiker i Russland

Middels

Russiske nasjonalfølelse har hatt en tøff tid da hærens nye Bulava-atomrakett har fusket ved flere prøveoppskytinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Her er våre helter: et lag som spiller middels, en rakett som fungerer middels, og en spion som fungerte middels, vitset radiostasjonen Moscow radio.

- I det minste ser hun bra ut i sorte truser og med pistol.

Chapman har også åpnet sitt eget nettsted (www.annachapman.ru), med en rød stjerne i Sovjet-stil. Foreløpig er det ikke noe innhold på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: USA-spion på landsbygda i England

iSpy

I et annet prosjekt har Chapman posert for en iPhone-applikasjon som ble lansert tidligere denne måneden, som lover et pokerspill med «den russiske Bond-piken» og «hete» bilder.

Chapman postet en videoannonse for applikasjonen på sin Facebook-side tirsdag.

Medvedev ga mandag noen av statens høyeste utmerkelser til spionene som var involvert i spionskandalen under en seremoni i Kreml. Det ble ikke oppgitt ytterligere detaljer, og det er uklart om Chapman var blant dem som ble hedret.

De ti spionene hadde i flere år jobbet i USA i hemmelighet, som «sovende agenter». De vendte hjem etter en sensasjonell utveksling der Moskva returnerte fire vestlige spioner til Vesten.

Spionene ble hyllet ved sin hjemkomst, og sang patriotiske viser med statsminister Vladimir Putin. Tidligere etterretningsagenter uttalte seg derimot kritisk om deres utdaterte metoder.

Les også: Spioner utvekslet mellom USA og Russland