Karrieren til Bee Gees blir film

Robin Gibb kan fortelle at Steven Spielberg skal produsere en film om The Bee Gees. Fra venstre: Maurice, Robin og Barry Gibb fotografert i Miami i 1979. Foto: AP
Robin Gibb kan fortelle at Steven Spielberg skal produsere en film om The Bee Gees. Fra venstre: Maurice, Robin og Barry Gibb fotografert i Miami i 1979. Foto: AP

Steven Spielberg skal produsere en film om brødrene i Bee Gees.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen vil skildre brødretrioens karriere. I 1958 emigrerte Maurice, Barry og Robin Gibb med sine foreldre fra England til Australia der det hele startet. Med på flyttelasset var også den nyfødte yngstebroren Andy Gibb, som døde 30 år gammel i 1988.

Millionsalg

I 1967 vendte de tilbake til England, samme år som de hadde sin første hitlistesuksess i Australia med sin 12. single, «Spicks And Specks». De endte opp som store stjerner og har solgt mer enn 200 millioner plater i løpet av sin karriere.

– Filmen skal lages av noen veldig viktige personer. Den skal fortelle vår livshistorie. Barry og jeg kommer til å være involvert i den tekniske biten av filmen, sier Robin Gibb til The Mail On Sunday.

Senere i karrieren tok brødrene i Bee Gees på ny verden med storm, da som et rent diskoband, med musikken fra John Travolta-filmen «Saturday Night Fever» på merittlisten (se videoen til signaturlåten «Stayin' Alive» nederst i artikkelen). Inntil Michael Jacksons «Thriller» overtok rekorden, var soundtracket til denne filmen tidenes mestselgende platealbum.

Det er ventet at originalmusikken vil bli brukt i filmen.

Toppet listene tre tiår på rad

Bee Gees er blant tidenes mestselgende plateartister, og var første band som gikk til nummer én på de britiske singellistene i tre tiår på rad; i henholdsvis 1967, 1977 og i 1987. De var heller ikke langt unna ytterligere ti år senere, men måtte ta seg til takke med en femteplass i 1997.

Bee Gees ble oppløst i 2003 da Maurice Gibb døde, men i fjor annonserte Robin og Barry Gibb at de ville holde noen flere konserter sammen.

Personvernpolicy