Rooney kan forlate United for fem millioner pund

Inntil i høst har forholdet mellom Manchester United-manager Sir Alex Ferguson (t.h.) og Wayne Rooney minnet om far/sønn. Nå preges det av isfront. Foto: REUTERS/Phil Noble
Inntil i høst har forholdet mellom Manchester United-manager Sir Alex Ferguson (t.h.) og Wayne Rooney minnet om far/sønn. Nå preges det av isfront. Foto: REUTERS/Phil Noble

Stjerneangriperen vurderer Manchester City.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Wayne Rooney kan avslutte kontrakten med Manchester United til sommeren og etterlate klubben med bare fem millioner pund, tilsvarende 46 millioner kroner.

Les også: - Rooney forlenger ikke med United

Det er paragraf 17 i FIFAs overgangsreglement, etter den såkalte Webster-dommen, som åpner muligheten.

Den innebærer at Rooney, som har kontrakt til juni 2012, kan kjøpe seg fri fra det siste kontraktsåret, til prisen av årslønnen på fem millioner pund samt en liten kompensasjon.

Stjernespissens markedsverdi ligger i området rundt en halv milliard kroner.

Ifølge The Independent har advokatfirmaet Ruiz Huerta y Crespo, som har vært involvert i samtlige saker tilknyttet paragraf 17 i FIFA-reglementet, bekreftet at Rooneys tilfelle faller under samme kategori.

Kravet for at en spiller skal kunne avslutte kontrakten, varierer etter alder. Hvis spilleren er under 28 år (Rooney fyller 25 24. oktober), må det ha gått minst tre år siden han undertegnet kontrakten. Rooney signerte sin avtale i november 2006.

Vurderer City

Rooney er i krangel med manager Sir Alex Ferguson, og har avslått et forslag til ny kontrakt.

I går skrev The Guardian at han har bestemt seg for å dra fra klubben. Nå virker det stadig mer realistisk at han blir solgt i januar, når United fortsatt kan få en større sum for ham.

Klubbdirektør David Gill ville i går ikke kommentere angriperens fremtid.

Dagens Guardian og Daily Telegraph skriver at Rooney nå for alvor vurderer å jobbe for en sjokkovergang til Manchester City.

De finansielle utsiktene hos byrivalen er lyse – hva gjelder både lønnstilbud og midler til å bygge et trofésankende lag.

Skulle overgangen bli en realitet, vil det være et gedigent prestisjenederlag for United. City skal være forberedt på å gjøre et fremstøt.

– Nå som vi vet at han ønsker å forlate United, kommer vi selvsagt til å følge nøye med, sier en City-kilde til The Guardian.

Ferguson overtaler Rooney

Også Chelsea vil være interessert, sier manager Carlo Ancelotti, hvis Rooney signaliserer ønske om å spille på Stamford Bridge. De to andre klubbene det har vært spekulert rundt, er Real Madrid og Barcelona.

Real Madrid-trener José Mourinho uttalte i går at han tror Ferguson overtaler Rooney til å fortsette på Old Trafford.

– Jeg tror ikke han bli tilgjengelig. Jeg tror den store mannen overtaler ham til å bli, sa Mourinho ifølge PA.

Personvernpolicy