Sikkerhetsbrudd på Facebook

«Farmville» er en av applikasjonene som ber om tilgang til personopplysningene dine på Facebook og viderefomidler dem til utenforstående selskaper (Foto: Skjermdump Facebook)
«Farmville» er en av applikasjonene som ber om tilgang til personopplysningene dine på Facebook og viderefomidler dem til utenforstående selskaper (Foto: Skjermdump Facebook)

Videreformidler personinformasjon om deg og vennene dine via Facebook-leker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ti mest populære applikasjonene på Facebook røper identiteten til deg og i visse tilfeller også til vennene dine.

Dette avslører Wall Street Journal i en omfattende artikkel om personvern på Facebook.

Videreformidler informasjon om deg og vennene dine

Gjennom applikasjoner som «Farmville», «Mafia Wars», «IHeart» og «Texas HoldEm» videreformidles informasjon som kan identifisere både brukeren selv og hans eller hennes venners informasjon til utenforstående selskaper.

En som ønsker å installere for eksempel «Farmville» blir bedt om å gi fra seg navn, profilbilde, kjønn, nettverk, bruker-ID, venneliste og all annen informasjon han eller hun har delt med andre.

I tillegg ber de om adgang til profilinformasjon, fødselsdag og bosted. Det er denne informasjonen som nå kan ha havnet på ville veier, ifølge Wall Street Journal.

Les også: Fordømmer Facebook

Titalls millioner rammet

Dette rammer et titalls millioner applikasjon-brukere over hele verden, også de som har de strengeste privat-innstillingene på Facebook-profilen sin.

Ved å tillate disse applikasjonene bryter muligens Facebook sine egne personvernregler, skriver den amerikanske avisen.

Nå varsler selskapet at de vil introdusere ny teknologi for å rette opp sikkerhetsbruddet.

Les også: Facebook lanserer nye tjenester

Gitt til reklameselskaper og databanker

Personopplysninger fra Facebook-brukere har blitt gitt til reklameselskaper og selskaper som spesialiserer seg på å samle informasjon om folk og deres bevegelser på internett.

Disse selskapene videreformidler igjen dette til andre selskaper, i verste fall koples også denne kunnskapen til Facebook-brukerens navn.

Over 500 millioner Facebook-brukere benytter seg av Facebook-applikasjoner for å leke med og dele interessene sine med venner.

Les også: Derfor mister du venner på Facebook

Les også: På nett før fødselen

Personvernpolicy