Hørte to skudd

En mann er natt til mandag skutt og drept i Lyderhornslien ved Loddefjord i Bergen, en mistenkt mann er pågrepet. Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
En mann er natt til mandag skutt og drept i Lyderhornslien ved Loddefjord i Bergen, en mistenkt mann er pågrepet. Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Beboere i blokken hvor en mann ble drept natt til mandag hørte trusler og skudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er pågrepet og mistenkt for å ha skutt og drept en annen mann i Bergen natt til mandag.

- Samboeren min hørte to skudd og kom løpende inn til meg. Selv hørte jeg ikke noe da jeg befant meg i den motsatte enden av leiligheten, sier en av naboene i blokken til ABC Nyheter.

- Da vi kikket ut av vinduet så vi en nabo som gikk frem og tilbake i svalgangen og snakket i telefonen samtidig som en annen mann kom ut fra heishuset før han gikk ganske rolig bort over parkeringsplassen, stoppet litt opp og ropte opp til vedkommende: «Jeg kommer igjen», for deretter å gå videre, forklarer hun.

- Stille og rolig strøk

- Det har aldri vært bråk her før. Vi bor i et stille og rolig strøk og har greie naboer, understreker naboen.

Skytehendelsen fant sted i en blokk i Lyderhornslien på Ytre Laksevåg og ble meldt klokken 00.20. Halvannen time senere ble en mistenkt mann pågrepet av en hundepatrulje på Laksevåg, opplyser politiet til NTB.

– Vi kjenner ikke så mye til omstendighetene rundt drapet. Vitneavhør er i gang på åstedet og kommer til å fortsette ut over natten sammen med tekniske undersøkelser, sier operasjonsleder Terje Hylland i Hordaland politidistrikt til NTB.

Funnet våpen?

Ifølge vitner skal det som kan være et våpen, ha blitt kastet fra en veranda i en av leilighetene. Klokken tre natt til mandag fant politiet en pistol i buskene like i nærheten, skriver bt.no.

Seksjonsleder Lars Morten Lothe ved Bergen Vest politistasjon vil verken bekrefte eller avkrefte overfor avisen om politiet har funnet drapsvåpenet.

Fire skudd

Politiet har så langt ikke kunnet opplyse noe om alderen på den drepte eller den pågrepne. Det er ikke på det rene om drapet skjedde inne i en av leilighetene eller i oppgangen.

– Dette er detaljer vi må komme tilbake til, sier Hylland.

Ifølge bt.no skal en person skal ha bedt en person om å «komme seg vekk». Deretter skal først et skudd ha gjallet – deretter tre til. Opplysningene er ikke bekreftet av politiet.

Ifølge BA ble mannen skutt i mageregionen. Heller ikke det har politiet ønsket å kommentere.

Personvernpolicy