Kina-konsert avlyst på grunn av fredsprisen

Det norsk-kinesiske musikksamarbeidet Cosmic Wind er avlyst på grunn av tildelingen av årets Nobels fredspris til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo. Her fra Cosmic Wind i Norge i 2007. Foto: Cosmicwind.org.
Det norsk-kinesiske musikksamarbeidet Cosmic Wind er avlyst på grunn av tildelingen av årets Nobels fredspris til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo. Her fra Cosmic Wind i Norge i 2007. Foto: Cosmicwind.org.

En konsert som skulle holdes av norske musikere i Guangzhou i Kina mandag, er avlyst. Grunnen skal være det dårlige forholdet mellom Kina og Norge etter fredspristildelingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag skulle musikkprosjektet Cosmic Wind etter planen stå på scenen i Guangzhou i Kina. Men arrangøren skal ha blitt kontaktet av representanter fra den lokale regjeringsadministrasjonen og har nå avlyst konserten.


– Representantene ga klar beskjed om at det ikke er aktuelt å arrangere og gjennomføre prosjekter med norske musikere og artister slik som forholdet mellom de to landene står etter fredsprisannonseringen, opplyser prosjektkoordinator Øyvind Aamot «Wind» i en pressemelding.

Konserten var en del av turneen «Cosmic Wind China 2010 – EXPOnential», et samarbeid mellom musikere fra Norge, USA, Kina og Elfenbenskysten. Ensemblet har holdt flere konserter i Kina etter turnéstarten 8. oktober, og tror promotering av mandagens konsert gjennom det norske konsulatet i Guangzhou ga utslaget til avlysningen. Det er ukjent hva som skjer med en konsert som er planlagt den 19. oktober.

– Det føles heller som vi burde spille mer nå etter at forholdet mellom Norge og Kina har kjølnet til. På den måten kunne musikken og kunsten ha funksjon gjennom å varme opp forholdet igjen, sier «Wind».

(©NTB)

Personvernpolicy