Meny

Nytt tilbakeslag for tyrefekting i Spania

Den spanske tyrefekteren Miguel Angel Perera i kamp mot en okse i den spanske byen Pamplona i juli i år. Nå har den spanske nasjonalforsamlingen fastslått at tyrefekting ikke skal erklæres som en del av den spanske kulturarven. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrefekting skal ikke erklæres som en del av den spanske kulturarven, fastslo den spanske nasjonalforsamlingen onsdag. Dermed led tilhengerne av tyrefekting et nytt nederlag.

Forslaget var satt fram av opposisjonspartiet Partido Popular. Høyrepartiet fikk 117 stemmer med seg, men 129 stemte mot, da forslaget var oppe til avstemning i andrekammeret i nasjonalforsamlingen, senatet.

Statsminister José Luis Rodriguez Zapateros sosialistparti er ikke motstandere av tyrefektning, men mener at forslaget ville ha vært i strid med det delvise selvstyre landets 17 regioner har.

Den omdiskuterte spanske tradisjonen kan spores tilbake til år 711 da den første tyrefektingen fant sted under kroningsfesten for kong Alfons VIII.

Les også: Blodig protest mot tyrefekting

Tidligere i høst vedtok Catalonia som første provins i Spania, å forby tyrefekting fra 2012. For 20 år siden gjorde Kanariøyene det samme.

Til sammen 56 spanske byer har erklært seg som tyrefekterfrie soner, og for et par år siden stoppet også de statlige TV-kanalene med direktesendinger av tyrefekting.

Men fortsatt drepes rundt 10.000 okser årlig på tyrefekterarenaene rundt om i Spania.

Les også: Her spiddes tyrefekteren gjennom munnen

Selv om et flertall av spanjolene ikke har noe til overs for tyrefekting, støtter de ikke forbudet som nylig ble vedtatt i Catalonia.

60 prosent svarte i en undersøkelse tidligere i høst nei på spørsmålet om de liker tyrefekting.

37 prosent svarte ja. Men 57 prosent svarte også at de er imot forbudet i Catalonia.


Populært