Rosenborgs saftige revansj

Sergio Contreras Pardo (tv) og Anthony Annan i kampen Rosenborg-Aris Thessaloniki i Europa League på Lerkendal torsdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Sergio Contreras Pardo (tv) og Anthony Annan i kampen Rosenborg-Aris Thessaloniki i Europa League på Lerkendal torsdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Da enkelte mente Rosenborg lå nede med brukket rygg, slo de kraftig tilbake med 2-1-seier hjemme mot greske Aris i europaligaen torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmålstegnene har vært mange rundt den hjemlige serielederen etter svært tamme forestillinger spesielt mot Leverkusen i europaligaen og mot Follo i cupen.

– Vi var et lite hakk foran, skapte en fire-fem sjanser og fikk dem dit vi ville ha dem, sa RBK-trener Nils Arne Eggen.

Torsdag hadde laget hans marginene på sin side, og Morten Moldskred og Rade Prica sørget for målene som skulle til. Det er en stund siden begge de to spillerne har prestert. Scoringen var Pricas første siden 29. august.

– Et bra mål. jeg fikk et godt treff. Jeg synes at vi vant fortjent, sa Rade Prica.

Det sterke seiersmålet som ga 2-1 kom etter 67 minutters spill. Prica mottok en pasning rett utenfor 16-meteren. Svensken dempet ballen med høyrefoten, vendte lynraskt og skjøt ballen i mål nede ved stolperoten med den venstre.

Den luktet det av. Scoringen kom etter en god Rosenborg-periode på en tre-fire minutter. Rosenborg kom seg opp på banen igjen etter en tam og vanskelig start på 2. omgang, der Aris lå kompakte bak på banen.

Tid

Det tok tid før Rosenborg kom i gang før pause også, for kampen åpnet vaklende, nølende og upresist. I de første 15 minuttene var det liten fasong over trønderne. De viste liten vilje til å kjøre fram nok folk da kontringsmulighetene bød seg.

Gradvis bedret dette seg. I et tradisjonelt 4-3-3-system kom de seg etter hvert til flere angrep, og ikke minst ble det fyrt av en del skudd fra til dels langt hold. Per Ciljan Skjelbred spilte en av sine beste kamper på lang tid og var ivrig til å sette fart inn i Aris’ 16 meter. Steffen Iversen bidro med to skumle avslutninger da det var gått rundt halvtimen.

Etter 36 minutter tok Rosenborg ledelsen. Skjelbred satte fart på ny på venstrekanten og ga ballen videre til kaptein Mikael Dorsin. Omtrent fra dødlinjen fikk han skikkelig sving på venstreslegga. Via en stuss av en Aris-forsvarer havnet ballen hos Morten Moldskred på løp mot første stolpe, og med venstrefoten satte han ballen hardt i mål fra en seks-sju meter.

Det var en viktig scoring fra Moldskred som fikk en sjelden sjanse til å spille for start for Rosenborg.

– Alltid morsomt å score. Jeg synes at vi spilte en bra kamp og at vi vant fortjent, sa Moldskred.

Svakt

Dorsin må ta mye av skylden for Aris’ kanskje noe ufortjente utligning tre minutter før pause. En pasning ble sendt bak ryggen av Dorsin, som deretter ble fraløpt av Francisco Javito. Javito passet til Carlos Ruiz som nettet enkelt. Dermed 1-1 til pause. Dorsins tabbe var ikke av samme kaliber som da Leverkusen tok ledelsen i Leverkusen, men patent forsvarsspill var det slett ikke.

Målet kom dessuten på et svært ugunstig tidspunkt for hjemmelaget som var i ferd med å feste et skikkelig grep om kampen.

Det var glemt da Prica avgjorde. (©NTB)

Personvernpolicy