Kaos på T-banen etter brann

En kortslutning på et T-banetog på Brynseng i Oslo førte til at dekselet på en strømskinne under toget begynte å brenne torsdag kveld. Toget ble stående og all trafikk østover fra Brynseng ble rammet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Togsettet var på vei fra Brynseng til verkstedet på Ryen da kortslutningen skjedde i 21.30-tiden.

– Det var en kortslutning i strømavtageren som går under toget og henter strøm. Dermed har det oppstått en kraftig lysbue som på avstand ser ut som brann. Lysbuen var så kraftig at det tok fyr i plastdekselet på strømskinnen, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift til NTB.

Vakthavende brannsjef Nils Kristiansen i Oslo brann- og redningsetat opplyser til tv2nyhetene.no at Oslo Sporveier har stengt strømmen.

Ifølge Rydmark ble ingen skadd i hendelsen.

– Det var ingen passasjerer i togsettet, bare føreren var om bord, sier Rydmark.

Brannen skaper imidlertid store problemer for T-banen. Toget sto fortsatt på Brynseng i 22.30-tiden torsdag kveld.

Øst for Brynseng er det tvilsomt om det blir trafikk før fredag morgen. To busser ble satt opp som erstatning for T-banen, den ene mellom Helsfyr og Bergkrystallen, den andre fra Helsfyr til Ellingsrudåsen. Trafikken vestfra må enn så lenge snu på Ensjø.

Rydmark ber folk som skal fra Brynseng og østover torsdag kveld om å finne andre transportmidler. Han understreker at reisegarantien gjelder og at de reisende som er rammet, får tilbakebetalt utlegg for drosje. (©NTB)

Personvernpolicy