Øyner håp for tigeren

Rokan, en hanntiger fra Sumatra, fotografert i den amerikanske National Zoo i Washington. Færre enn 3500 tigre lever fremdeles i det fri, på et område som utgjør mindre enn sju prosent av deres tidligere habitat i Asia. Foto: Scanpix/Reuters.
Rokan, en hanntiger fra Sumatra, fotografert i den amerikanske National Zoo i Washington. Færre enn 3500 tigre lever fremdeles i det fri, på et område som utgjør mindre enn sju prosent av deres tidligere habitat i Asia. Foto: Scanpix/Reuters.

Færre enn 3500 ville tigre lever i verden i dag. Likevel øyner Wildlife Conservation Society håp om å redde arten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De stolte dyrene er truet av krypskytteri og ødeleggelse av deres naturlige habitat, melder Wildlife Conservation Society (WCS). Kattedyrene lever i små lommer i den asiatiske skogen.


Bare omkring en tredjedel av disse dyrene er fødedyktige hunner.

Les også: - Kun 3500 ville tigre igjen

WCS og organisasjonens partnere har identifisert 42 «kildesteder» som bør prioriteres i kampen for å redde tigerne fra utryddelse. Disse stedene befinner seg i Russland, Nepal, Bangladesh, India, Indonesia, Malaysia, Thailand og Lao, og gir verdens overlevende tigerbefolkning en sjanse til å ta seg opp igjen.

- Selv om utfordringen er enorm er det mulig å gjennomføre en slik bevaring, sier direktøren for WCS-Asia, Joe Walston.

En fersk studie viser at effektiv beskyttelse av disse områdene er mulig både logistisk og økonomisk. Forskerne anslår at regjeringer og internasjonale grupper allerede bruker omkring 42 millioner dollar årlig på bevaringen av disse stedene. Om man bruker ytterligere 35 millioner dollar årlig til grundigere overvåking av tigerpopulasjonen, strengere håndhevelse av lovverket og økt organisering av lokalsamfunnene vil tigerbefolkningen kunne dobles i disse siste skansene, mener de.

- Dette er den avgjørende kampen for tigrenes overlevelse som art, sier WCS’ John Robinson, visepresident for Fredning og Vitenskap.


Personvernpolicy