Contador: – Tror sannheten kommer fram

Alberto Contador avla positiv dopingprøve under årets Tour de France. Torsdag holdt han pressekonferanse der han bedyret sin uskyld. (Foto: REUTERS/SCANPIX)
Alberto Contador avla positiv dopingprøve under årets Tour de France. Torsdag holdt han pressekonferanse der han bedyret sin uskyld. (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Tour de France-vinner Alberto Contador (27) hevder sin uskyld etter at spanjolen avla positiv dopingprøve under årets Tour.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Contador er midlertidig utestengt av UCI. Han opplyste selv natt til fredag at han avla en positiv dopingprøve 21. juli. Urinprøven viste spor av det forbudte stoffet clenbuterol. Den positive prøven ble tatt under Tour de France 21. juli i år, som var hviledag i det franske etapperittet.

– Dette er en stor feil. Jeg tror dette kommer til å bli løst, og at sannheten kommer fram, sa Contador på en pressekonferanse i Spania torsdag.

Ifølge Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) var det svært lave verdier av clenbuterol i prøven, og saken skal derfor granskes videre. B-prøven var også positiv.

Les også: Dopingtatt og utestengt

Skylder på maten

27-åringen nekter skyld og hevder at forurensing av maten er årsaken til den positive dopingprøven.

– Helt siden han ble informert av UCI 24. august, har Alberto Contador ment at forgiftning av maten har vært den eneste mulige forklaringen til hva som skjedde. Han har tro på at dette svært alvorlige problemet kan bli løst. Eksperter som er blitt konsultert, har også signalisert at forurensing av maten var årsaken, spesielt med tanke på antallet dopingprøver Alberto Contador avla under Tour de France, sier Contadors agent i en pressemelding.

VM i landeveissykling arrangeres for tiden i Australia, men der stiller ikke Contador. Han hadde allerede avsluttet sesongen før han ble informert om den positive dopingprøven.

Tour-trippel

Contador er for tiden verdens suverent beste sammenlagtrytter. I sommer vant han Tour de France foran Andy Schleck, og det var hans tredje seier totalt i det franske rittet.

Han har også vunnet begge de to andre Grand Tour-rittene. I 2008 vant han Vuelta a España og samme år vant han Giro d'Italia. (©NTB)

Les mer om sport i ABC Nyheter.

Personvernpolicy