Tony Curtis er død

Tony Curtis er død. Her er han fotografert i april i år. Foto: AP
Tony Curtis er død. Her er han fotografert i april i år. Foto: AP

Skuespilleren Tony Curtis er død, 85 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter en representant for hans datter Jamie Lee Curtis overfor CBS-programmet Entertainment Tonight.

Rapporter sier at Curtis døde onsdag av hjertestopp i hjemmet sitt i Henderson i delstaten Nevada. Skuespilleren skal ha hatt helseproblemer en stund. Han ble lagt inn på sykehus for å ta noen tester i midten av juli fordi han hadde pusteproblemer. I 2006 var han døden nær og falt i koma i flere dager på grunn av en lungebetennelse.

Some Like it Hot

Curtis, som egentlig het Bernard Schwartz, spilte blant annet i Billy Wilders filmkomedie «Some Like It Hot» mot Marilyn Monroe og Jack Lemmon.

For rollen han spilte i «The Defiant Ones» ble han nominert til Oscar. I filmen spite han en rømling, som i de fleste scenene var lenket med håndjern til Sidney Poitier.

Drømte om berømmelse

Han vokste opp i Bronx sammen med foreldrene som hadde immigrert fra Ungarn. I sin ungdom beundret han Cary Grant og drømte om å bli stjerne. På 1950-tallet ble han et av de største sexsymbolene i Hollywood.

Curtis lagde over 120 filmer i løpet av sin karriere. I et intervju med People i 2008 fortalte han at det var utseendet som ble billetten inn i industrien.

- Jeg var en kjekk gutt. Det er den eneste årsaken til at jeg begynte med film, sa han den gangen.

I 1998, i en alder av 73, giftet han seg for sjette gang med en da 30 år gammel kvinne.

Siden tidlig på 60-tallet har Curtis også vært kunstner og malt bilder.

- Jeg lager fortsatt filmer, men jeg er ikke interessert i det lenger. Jeg maler hele tiden, står det å lese på hjemmesiden hans.

Her kan du se bildene Tom Curtis malte.

I et intervju med Guardians lesere i 2008 ble han spurt om hva han ville at det skulle stå på gravsteinen hans etter hans død. «Ingen er perfekt», svarte Curtis. Dette er også den siste replikken han har i hans mest berømte komedie «Some Like it Hot».

Se trailer fra «Some Like it Hot» her:

Les mer om kultur i ABC Nyheter.

Personvernpolicy