Bobil-Tour for Northug

Petter Northug jr. vurderer å bo i en bobil under neste års Tour de Ski. (Foto: Scanpix).
Petter Northug jr. vurderer å bo i en bobil under neste års Tour de Ski. (Foto: Scanpix).

Petter Northug kan komme til å leve i en bobil under Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge langrenn.com vurderer Petter Northug å bo i en bobil under neste års Tour de Ski.

- Dette er noe vi bare har snakket om og diskutert, men hvor ingenting ennå er bestemt. Foreløpig er det på vurderingsnivå, sier John Northug, faren til skiesset Petter Northug jr., til ABC Nyheter.

Fikk anbefaling

- Det er stor forskjell på å legge seg litt nedpå eller å stå oppreist mellom konkurransene. Tour de Ski er en ekstremsport og det er viktig å være så optimalt forberedt som mulig. Med en bobil kan man kjøre inn på arenaen og komme seg raskere til hektene etter harde anstrengelser, fortsetter John Northug.

Ifølge pappa-Northug kom bobil-diskusjonen opp som en følge av en anbefaling fra en svært betrodd person i Northugs støtteapparat.

- Det var Terje Lillemark som foreslo og anbefalte dette for oss.

Lillemark er naprapat og har i lang tid fungert som Petter Northugs personlige hjelper. Han ble blant annet mye brukt under de olympiske leker i tidligere i år.

- Prinsippene er mye av de samme som brukes av lagene i sykkelens Tour de France. De har store busser som frakter lagene rundt om og de får under transportene mye og god hvile, sier Lillemark til ABC Nyheter.

Red Bull-bil?

Det har de siste dager på nytt stormet rundt Northug og hans personlig sponsoravtale med energidrikkeprodusenten Red Bull.

Han har nå fått totalforbud mot å profilere energidrikken i landslagssammenheng.


- Vi har egen drikkeleverandør som skal profileres i målområdet, uttalte sportssjef Åge Skinstad til TV 2 Sporten tidligere denne uken.

Red Bull var ikke kjent med Northugs planer om å bo i en bobil under Touren og ønsker ikke å spekulere i om dette er noe de vil sponse.

- Jeg har ikke hørt noe om at han skal bo i en bobil og kan således ikke uttale meg om dette er noe vi vil være med på, sier kommunikasjonssjef Kristian Kjelman i Red Bull Norge, til ABC Nyheter.

Sesongens Tour går i perioden 31. desember til 9. januar.

Personvernpolicy