- Slått i hjel på ungdomsleir

En kinesisk tenåring skal ha blitt slått i hjel på en leir for ungdom med problemadferd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren hadde lurt gutten til å gå på skolen med løfte om at han skulle studere IT, melder statlige medier torsdag.


Chen Shi (16) døde to dager etter at han ble innrullert ved skolen Beiteng i Changsha, hovedstaden i Kinas Hunan-provins. Han skal ha blitt banket opp da han nektet å løpe under trening, melder Beijing Times.

Ifølge vitner skal en instruktør med hjelp fra to andre ha slått ham med et plastrør, håndjern og en trebatong da han nektet å løpe.

Hendelsen skjer samtidig med en pågående kontrovers om Kinas flere hundre ungdomsleire, som tar sikte på å disiplinere oppsetsig ungdom eller avvenne dem fra internettavhengighet.

Moren Tang Yulin bestemte seg for å innrullere Chen for å gjøre ham tøffere, fordi han var «redd for hardt arbeid, hadde svak viljestyrke og ikke tilstrekkelig selvtillitt», og fordi han hadde strøket på en eksamen.

- Bør lyve

Begge reiste til Changsha fra deres hjemprovins Jiangsu øst i landet. Tang hadde fortalt Chen at han skulle studere IT for å overbevise ham om å bli med.

Skolens ledelse hadde rådet henne til å lyve, og sagt at 90 prosent av studentene som gikk på skolen hadde fått falske opplysninger om skolen. De resterende 10 prosent ble «kidnappet» av sine foreldre eller skolens instruktører.

Tang betalte 22.800 yuan (cirka 20.000 kroner) for et halvt års skolegang, og reiste hjem etter å ha fått beskjed om at hun ikke kunne ha direkte kontakt med Chen, men måtte bruke en lærer som mellommann.

To dager senere ble hun oppringt av skolen, og fikk beskjed om at Chen var innlagt på sykehus i kritisk tilstand, som «kanskje skyldtes heteslag». Hun og mannen ble bedt om å komme umiddelbart.

Tre pågrepet

De tok et fly, men Chen døde før de kom frem. De fikk se liket hans, som var dekket med blod og blåmerker, mens underbuksene hans var istykkerrevet.

Ifølge avisartikkelen sier politiet at tre personer er pågrepet, mistenkt for drapet på Chen.

Skolen har nå blitt stengt.

Politiet i Changsha og utdanningsbyrået var ikke tilgjengelige for kommentar torsdag.

I august ble en tenåring slått i hjel i en leir der hans foreldre hadde brakt ham for å hjelpe mot hans internettavhengighet. Saken utløste harme i hele Kina.


View Larger Map

Personvernpolicy