FCK høster fruktene

Ståle Solbakken takker fansen etter FCKs seier over Panathinaikos i mesterligaen. (Foto: Yannis Behrakis, Reuters/Scanpix)
Ståle Solbakken takker fansen etter FCKs seier over Panathinaikos i mesterligaen. (Foto: Yannis Behrakis, Reuters/Scanpix)

FC København høster fruktene av ti års arbeid. Onsdag tok Ståle Solbakkens klubb sine første bortepoeng i mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FCK vant 2-0 over Panathinaikos i Aten og kunne feire en historisk seier. For fire år siden tapte danskene alle sine tre bortekamper i mesterligadebuten.

– Det er kulminasjonen av ti års arbeid. De første fem årene var målsettingen å etablere oss i toppen av dansk fotball, og fra 2006 og fram til nå har målsettingen vært at vi skulle etablere oss på et så høyt europeisk nivå som mulig, sier sportsdirektør Carsten V. Jensen.

– Vi har jobbet med de samme metodene i ti år, og det er lagt lag på lag hvert år. Nå kan vi ikke lenger bare forsvare oss i de internasjonale kampene. Nå kan vi også spille offensivt på et høyt nivå, mener Jensen.

Les også: Historisk seier for Solbakkens FCK

FCK står med full pott etter to kamper og topper gruppe D i mesterligaen. Det danske hovedstadslaget er to poeng foran storklubben Barcelona. (©NTB)

Personvernpolicy