Ekspolitimann kjent skyldig i menneskehandel

En 43-årig ekspolitimann er i Gulating lagmannsrett funnet skyldig i menneskehandel og seksuelle overgrep mot en rekke mindreårige gutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen som trakk seg tilbake for å ta stilling til 44 spørsmål, svarte ja på samtlige. Nå venter straffeutmålingen i det som skal være en av norgeshistoriens groveste overgrepssaker, melder TV 2.

– Noen av tiltalepostene omfattet seksuell omgang med barn under 14 år, noen med barn mellom 14 og 16 år, samleie og for å ha utøvd særdeles krenkende atferd. Juryen har svart ja på alt. Lagretten har funnet tiltalte skyldig i samsvar med tiltalen på alle punkt, sier statsadvokat Arild Oma.

Les også: Ekspolitimann siktet for overgrep mot ti gutter

Det er ventet at straffutmålingen kommer neste uke.

– Jeg vil gå for det samme som i tingretten og prosedere på ti års forvaring, sier Oma til TV 2.

43-åringen var tiltalt for seksuelt misbruk av i alt 18 gutter i alderen 10 til 17 år. Han skal ha betalt guttene for seksuelle tjenester og for å ha tatt bilder. Fotografiene spredte han til andre personer. Han var også tiltalt for menneskehandel ettersom han har gitt andre personer navn på rumenere som kunne skaffe unge gutter. Åtte av guttene kommer fra Romania, tre fra Brasil og sju er norske.

Mannen ble pågrepet på et hotell i Bergen i 2006 etter at en den gang 15 år gammel gutt meldte fra. (©NTB)

Personvernpolicy