Dopingtatt Contador utestengt av UCI

Alberto Contador avla positiv dopingprøve under årets Tour de France. (Foto: REUTERS/SCANPIX)
Alberto Contador avla positiv dopingprøve under årets Tour de France. (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Tour de France-vinner Alberto Contador (27) avla positiv dopingprøve under årets Tour. Spanjolen er midlertidig utestengt av UCI.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Contador opplyste selv natt til fredag at han avla en positiv dopingprøve 21. juli. Urinprøven viste spor av det forbudte stoffet clenbuterol. Den positive prøven ble tatt under Tour de France 21. juli i år, som var hviledag i det franske etapperittet.

Les også: Contador dopingtatt

Ifølge Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) var det svært lave verdier av clenbuterol i prøven, og saken skal derfor granskes videre. B-prøven var også positiv.

– Matforgiftet

27-åringen nekter skyld og mener han må ha blitt matforgiftet.

– Helt siden han ble informert av UCI 24. august, har Alberto Contador ment at matforgiftning har vært den eneste mulige forklaringen til hva som skjedde. Han har tro på at dette svært alvorlige problemet kan bli løst. Eksperter som er blitt konsultert, har også signalisert at matforgiftning var årsaken, spesielt med tanke på antallet dopingprøver Alberto Contador avla under Tour de France, sier Contadors agent i en pressemelding.

Contador skal holde en pressekonferanse i Spania torsdag.

VM i landeveissykling arrangeres for tiden i Australia, men der stiller ikke Contador. Han hadde allerede avsluttet sesongen før han ble informert om den positive dopingprøven.

Tour-trippel

Contador er for tiden verdens suverent beste sammenlagtrytter. I sommer vant han Tour de France foran Andy Schleck, og det var hans tredje seier totalt.

Han har også vunnet begge de to andre Grand Tour-rittene. I 2008 vant han Vuelta a España og samme år vant han Giro d'Italia.

Fakta om Alberto Contador

Fullt navn: Alberto Contador Velasco.

Født: 6. desember 1982 (27 år).

Nasjonalitet: Spansk

Lag: Astana (Saxo Bank fra 2011)

Meritter:

Tour de France: Sammenlagtvinner 2007, 2009, 2010. Ungdomstrøyen 2007.

Vuelta a España: Sammenlagtvinner 2008.

Giro d’Italia: Sammenlagtvinner 2008.

Aktuell: Avla positiv dopingprøve under Tour de France i sommer og er midlertidig utestengt av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Urinprøven viste svært lave verdier av det forbudte stoffet clenbuterol og skal granskes videre. (©NTB)

Personvernpolicy