Historisk seier for Solbakkens FCK

Dame N'Doye scoret 1-0 for FCK mot Panathinaikos i Aten i mesterligaens gruppe D onsdag. Her i kamp mot Gilberto Silva, som ble utvist etter 49 minutter. (Foto: Yannis Behrakis, SCANPIX/Reuters)

Ståle Solbakkens FC København fortsetter å imponere. Onsdag tok klubben sine første bortepoeng i mesterligaen med 2-0 over greske Panathinaikos.

Laget tapte alle sine tre bortekamper i mesterligadebuten for fire år siden. Poengene har derimot rullet inn hjemme i trygge Parken.

Rosenborgs overmenn i mesterligakvalifiseringen har forsvart Nordens ære med bravur. Etter to kamper er det blitt to seirer, og laget reiser til bortekampen i Barcelona om tre uker som lederlag.

Mens seieren over Rubin hjemme var av det heldige slaget. var onsdagens av det imponerende.

Der var gått 28 minutter da Dame N’Doye straffet sin gamle klubb på et framspill fra Jesper Grønkjær. Keeper Alexandros Tzorvas var langt utenfor egen 16-meter, og senegaleseren kunne enkelt rulle ballen i det åpne målet.

Stort keeperspill var det heller ikke fra Tzorvas’ side da Martin Vingaard sendte et frispark rett i mål fra godt 25 meters hold etter 37 minutter.

Fantastisk

– Vi åpnet med noen unødvendige tversoverpasninger som vi kunne blitt straffet for, men vi fant tidlig balansen og leverte en fantastisk siste halvtime av første omgang, sa Ståle Solbakken.

Etter hvilen var det et tent Panathinaikos-lag som kom på banen. Veteranen Gilberto Silva var en smule overtent da han viljehandset med dommeren like i nærheten. Hans annet gule kort og tidlig dusj var et faktum.

– Med tidlig utvisning i annen omgang var det game over. Det var ikke kamp etter det, mente Solbakken.

FC København trygget seieren og kunne også vunnet mer. Hjalte Bo Nørregaard hadde blant annet en avslutning i tverrliggeren.

Mannfolk

– Dette er en av de største seirene i min tid i klubben. I dag viste vi at vi er mannfolk, sa Jesper Grønkjær.

Nå venter to kamper mot Barcelona, den første av dem på Camp Nou onsdag 20. oktober. Barcelona spilte 1-1 borte mot Rubin onsdag og er to poeng bak FCK på tabellen. (©NTB)