Javier Hernández ble matchvinner for Manchester United mot Valencia i kveldens Champions League-oppgjør på Mestalla. Foto: AP

«Chicharito» kom fra benken og ble United-helt i sluttminuttene.

Champions League onsdag:

Gruppe A:

Inter (Italia) – Werder Bremen (Tyskland) 4-0 (3-0)

Mål: 1-0 Samuel Eto’o (21), 2-0 Eto’o (27), 3-0 Wesley Sneijder (34), 4-0 Eto’o (81).

76.392 tilskuere.

- - -

Tottenham (England) – Twente (Nederland) 4-1 (0-0)

Mål: 1-0 Rafael van der Vaart (47), 2-0 Roman Pavljutsjenko (str. 50), 2-1 Nacer Chadli (56), 3-1 Pavljutsjenko (str. 64), 4-1 Gareth Bale (85).

Dommer: Terje Hauge, Norge.

Rødt kort: Rafael van der Vaart (67, to gule), Tottenham.

32.518 tilskuere.

Gruppe B:

Hapoel Tel Aviv (Israel) – Lyon (Frankrike) 1-3 (0-2)

Mål: 0-1 Michael Bastos (str. 7), 0-2 Bastos (36), 1-2 Vincent Enyeama (str. 79), 1-3 Miralem Pjanic (90).

17.464 tilskuere.

- - -

Schalke (Tyskland) – Benfica (Portugal) 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Jefferson Farfan (73), 2-0 Klaas-Jan Huntelaar (85).

50.436 tilskuere.

Gruppe C:

Rangers (Skottland) – Bursaspor (Tyrkia) 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Steven Naismith (18).

- - -

Valencia (Spania) – Manchester U. (England) 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Javier Hernandez (85).

52.689 tilskuere.

Gruppe D:

Panathinaikos (Hellas) – FC København (Danmark) 0-2 (0-2)

Mål: 0-1 Dame N’Doye (28), 0-2 Martin Vingaard (37).

Rødt kort: Gilberto Silva (48, to gule), Panathinaikos.

59.978 tilskuere.

- - -

Rubin Kazan (Russland) – Barcelona (Spania) 1-1 (1-0).

Mål: 1-0 Christian Noboa (str. 30), 1-1 David Villa (str. 60).

28.150 tilskuere.

(NTB)

(ABC Nyheter): Valencia–Manchester United 0–1.

Manchester United var på vei mot sin annen strake 0–0-kamp i Champions League da Javier «Chicharito» Hernández kom inn.

Meksikaneren hadde andre planer.

Angriperen kom inn da 13 minutter gjensto. Da syv minutter gjensto, skjøt han i stolpen. Da fem minutter gjensto, skjøt han i mål.

Han fikk ballen fra Federico Macheda inne i feltet, la ballen til rette på sin første berøring og rappet til den på sin annen.

Avslutningen var av typen Ole Gunnar Solskjær ville vært stolt av. Dessuten ble det hans første Champions League-mål.

Da vanket det selvsagt skryt fra manager Sir Alex Ferguson.

– Han er en fantastisk avslutter. Å score var bare blåbær for ham, det var så naturlig, sier Ferguson til Sky Sports.

Og lagkamerat Rio Ferdinand:

– Hernández er en flott fyr. Han gir alt på trening, er lærevillig og vil spille seg inn på laget. Innbytterne hevet oss i dag.

Sjansefattig forsvarskamp

Valencia har åpnet sesongen gnistrende, med 4–0 mot Bursaspor i sin første Champions League-kamp og serieledelse i Spania etter fem runder.

I kveld var spanjolene lenge det beste laget.

Høyrekant Pablo Hernández var en konstant plage for gjestene, og Roberto Soldado burde scoret et mål.

Spissen hadde åpent mål etter et kvarter da Edwin van der Sar feilberegnet et innlegg fullstendig, men sjansen kom brått på og headingen gikk over.

United, uten en ankelskadet Wayne Rooney, startet med Dimitar Berbatov alene på topp og med sin normale kampplan på borte mot sterk motstand i Europa, bygget på defensiv trygghet.

Med unntak av van der Sars glipp lyktes de godt, ikke minst takket være Rio Ferdinand. Veteranen dannet stopperpar med Nemanja Vidic for første gang denne sesongen.

– Det var en viktig kamp for ham, og det er ingen tvil om at erfaringen hans var verdifull for oss. Han er på vei tilbake. Det er viktig. Forhåpentlig kan vi holde ham skadefri fremover, sier Sir Alex Ferguson.

Den store forskjellen

Det var langt mellom sjansene i begge ender, men ti minutter inn i annen omgang kunne Berbatov gjort 0–1.

Bulgareren brukte en forsvarer som rundingsbøye, skar inn fra venstre og var alene med César Sánchez på skrått hold. Veterankeeperen reddet glimrende.

Før Hernández entret banen, pekte det meste mot 0–0. Meksikanerens nærvær snudde imidlertid kampen opp ned.

Først traff han stolpen etter flott forarbeid fra Nani, på sin annen sjanse var han klinisk.

Og United, som høyst uvanlig har sluppet inn flere mål på overtid enn noe annet lag hittil i Premier League, var tilbake som mestere av sluttminuttene.

Seieren var bare deres annen på 19 forsøk i Spania.

Den holdt til delt tabelltopp med Rangers, som slo Bursaspor 1–0 hjemme i kveld.