Åtte års fengsel for to drapsforsøk

SPOR: Polititjenestemenn leter etter spor etter skytingen i februar 2009. Foto: Scanpix.
SPOR: Polititjenestemenn leter etter spor etter skytingen i februar 2009. Foto: Scanpix.

En 23 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til åtte års fengsel for to drapsforsøk i Oslo sentrum i februar 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tingretten fant 23-åringen skyldig i to forsettlige drapsforsøk, melder Nettavisen.

Det var natt til lørdag 28. februar 2009 at en gruppe nordmenn kom i klammeri med en gruppe menn av afrikansk opprinnelse utenfor utestedet Rå ved Kirkeristen på Karl Johans gate. Den ene av afrikanerne tok plutselig fram et skytevåpen og begynte å fyre løs mot folkemengden, opplyste vitner på stedet.

Les også: Tatt for Karl Johan-skyting

En mann ble truffet av skudd i låret. En annen ble truffet i armen, og en tredje ble truffet i leggen. Én av de tre mennene ble alvorlig skadd, og tilstanden hans var lenge kritisk. Det ble ikke tatt ut tiltale for drapsforsøk for den tredje personen som ble skutt. 23-åringen ble imidlertid dømt for grov legemsbeskadigelse for dette skuddet.

Les også: Uskyldige ofre i skyteepisoden

Mannen stakk av i en ventende bil etter skytingen i februar 2009. Han ble pågrepet 19. mars på Torp lufthavn i Sandefjord, i ferd med å forlate landet. Han hadde fra pågripelsen og fram til dommen onsdag sittet i varetekt i Oslo fengsel.

Tingretten mener det er bevist at mannen skjøt, og retten fester ikke lit til hans egen forklaring om at han fikk pistolen av en venn, fikk panikk og løp fra stedet. Mannen har forklart at han var vitne til bråket mellom de to gruppene og at han hørte skuddene, men han så ikke hvem som skjøt. (©NTB)

Personvernpolicy