Levninger funnet i tolv år gammel forsvinningssak

Sauesankere har funnet levninger etter Christian Bachmann Langås som forsvant i Oppdal i 1998, opplyste politiet på en pressekonferanse onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langås var 18 år gammel og på vinterferie hos familie på Oppdal da han forsvant natt til lørdag 28. februar i 1998. Forsvinningen utløste en omfattende leteaksjon i Midt-Norge. Politiet fikk inn en rekke tips, men ingen førte til at 18-åringen ble funnet.

Gjennombruddet skjedde først denne uka, over tolv år etter forsvinningen. Det var saueletere i Hevleslia sørøst for Oppdal som i titiden tirsdag formiddag varslet politiet om at de hadde funnet levninger av et menneske. Levningene ble funnet i et område langt fra allfarvei, skriver Adressa.no.

Lagt seg i ly

– Vi føler oss rimelig sikre på identiteten, men vi må ta de formelle undersøkelsene før vi kan være hundre prosent sikre på at det faktisk er ham, sa politiførstebetjent Per Christiansen ved Oppdal lensmannskontor på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Politiførstebetjent Christiansen dro tirsdag ut sammen med kriminalteknikere fra politiet i Trondheim til funnstedet. Levningene blir nå obdusert ved St. Olavs hospital i Trondheim, skriver avisen.

– Det er ingenting som tyder på at noen har forsøkt å skjule liket, sier Christiansen. Han mener ting kan tyde på at Langås selv har lagt seg til i ly for været.

– Han kan ha vært på tur hjem, men tatt feil av veien, sier politiførstebetjenten.

Lettelse

De pårørende er ifølge Christiansen letter over at det endelig har kommet et gjennombrudd i den tolv år gamle saken.

– Pårørende sier de er glade for at vi har funnet det vi har funnet. Vi føler også en stor lettelse, sier Christiansen.

Langås forlot utestedet Stallen Pub ved Hotell Nor ved 3-tiden natten han forsvant. Alle spor etter 18-åringen sluttet etter at han i 6-tiden på morgenen ble observert langs E6 ved Bøndernes Salgslag like sør for Oppdal, skriver Opdalingen.no. (©NTB)

Personvernpolicy