Trykker Muhammed-tegninger på nytt

Tidligere redaktør i Jyllands-Posten Flemming Rose trykker Muhammed-karikaturene på nytt i sin nye bok «Taushetens tyranni»
Tidligere redaktør i Jyllands-Posten Flemming Rose trykker Muhammed-karikaturene på nytt i sin nye bok «Taushetens tyranni»

De omstridte Muhammed-karikaturene trykkes på nytt i Danmark når tidligere redaktør i Jyllands-Posten Flemming Rose kommer med sin nye bok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boken «Taushetens tyranni» utgis torsdag, på dagen fem år etter at Jyllands-Posten trykket de omstridte karikaturtegningene av profeten Muhammed. Rose har valgt å publisere tegningene på nytt i boken sin.

Les også: PET bekrefter terrortrussel mot Jyllands-Posten

Tegningene førte til voldsomme protester over hele den muslimske verden, og Jyllands-Posten og tegner Kurt Westergaard har blitt utsatt for flere angrep og trusler om angrep.

Les også: Terrorekspert i USA frykter ny Muhammed-krise

Samtidig viser en meningsmåling at knapt halvparten av danskene støtter Jyllands-Postens publisering av Muhammed-tegningene. Målingen, som er gjort av Voxmeter for nyhetsbyrået Ritzau, viser at 48 prosent i dag mener det var riktig av avisen å trykke tegningene, mens 38 prosent mener det var feil. (©NTB)

Personvernpolicy