Plastgitarer for alle penga

Gene Simmons sine skuespillerprestasjoner kommer heldigvis ikke for mye i veien for moroa i det nyeste gitarhelt-eventyret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guitar Hero Warriors Of Rock

Slippdato:24.09.2010
Utvikler:Neversoft
Utgiver:Activision
Sjanger:Musikkspill
Aldersgrense:12
Plattformer:Xbox 360 (testet), PS3, Wii

(ABC Nyheter): Activision føler nok konkurransen fra EAs Rock Band-serie på kroppen når de nå lanserer Guitar Hero Warriors of Rock, som er den skjette ordinære utgivelsen i den populære plastikkgitar-rockespill-serien. Det ble jo åpenbart i løpet av fjoråret at markedet for denne typen spill var i ferd med å bli oversvømt samtidig som etterspørselen ikke var helt den samme lenger, og nytenkning virket nødvendig. Men i stedet for å prøve å ta opp kampen på konkurrentens hjemmebane, det vil si ved å satse på realisme og virkelige instrumenter, har Neversoft og Activision heller valgt å gå i en ganske annen retning.

Realisme ut av vinduet

I Warriors of Rock satses det nemlig heller på å gi spillet en sammenhengende historie, infisert av rockeklisjer og med KISS-bassist Gene Simmons som fortellerstemme, og samtidig gis de allerede kjente karakterene som Lars Ümlaüt og Judy Nails en mer prominent rolle enn tidligere.

Kort fortalt går spilles hovedmodus, kalt «Quest Mode», ut på å kjempe for å frigjøre «The Demigod of Rock» og hans gitar som er fengslet av «The Beast». Dette gjøres ved å spille seg gjennom spillets mange låter og samtidig bringe nye karakterer med i bandet ditt slik at de sammen kan kjempe mot de onde kreftene.

Man trekker nok inspirasjon fra samme kilder som Brütal Legend gjorde, men resultatet er verkelig like morsomt eller like underholdende. Dette hjelper heller ikke at Gene Simmons ikke akkurat imponerer med stemmeskuespillet sitt. Likevel betyr det egentlig ikke spesielt mye.

Viktigere er det at denne oppbyggingen som mer likner en tradisjonell spill-kampanje enn tidligere spill, gjør en flott jobb med å drive deg videre. Låtene er gruppert under hver sin karakter og disse har samtidig fått tildelt hver sin spesielle egenskap som gir deg en fordel under spillingen. Det kan for eksempel være at starpower bygger seg opp ekstra fort eller at et skjold beskytter «note streaks». Videre oppgraderes karakterene til hver sin sterkere og mer overnaturlige form, der kreftene deres blir enda mer effektive. Mot slutten av spillet må disse kreftene kombineres for å kunne hamle opp med spillets hovedfiende.

Godt utvalg

Det viktigste med et Guitar Hero-spill er selvfølgelig likevel at setlisten som inkluderer 93 låter, består av et imponerende utvalg av ulike typer rock og metal. Her burde være noe for en hver smak og alt fra Alice Coopers «No More Mr. Nice Guy» og Nine Inch Nails’ «Wish», til The Vines’ «Get Free» og Pantera med «I’m Broken», gjør lista svært variert og på toppen av det hele har man like godt slengt inn hele Rush sitt 2112-album midtveis i spillet og et spesialskrevet todelt verk av Dave Mustaine fra Megadeth, kalt «Sudden Death» topper det hele for de virkelige plastgitar-virtuosene.

Listen er i det hele tatt mer enhetlig enn i forrige utgave, i og med at man har prioritert bort pop og andre sjangre til fordel for en renere rock- og metal-setliste, men Nickelback kunne vi vel strengt tatt klart oss uten.

I tillegg til den endrede karrieremodusen har også Quickplay fått en ansiktsløfting. Alle de låttilknyttede utfordringene du kunne bryne deg på i karrieremodusen i Guitar Hero 5 har nå blitt flyttet over til Quickplay og det er i tillegg mange flere av dem. Man har også innført et leveling-system ala Modern Warfare, som låser opp nytt innhold etter hvert som man stiger i gradene. Det finnes også topplister for hver eneste utfordring slik at du kan oppfordre venner til å slå dine prestasjoner, og skulle du føle for å skryte litt så kan du dele dine prestasjoner med facebookvennene dine eller på Twitter.

På stedet hvil

Alle de andre funksjonene fra Guitar Hero 5 er også med, inkludert GHStudio, Party Play og onlinedelen med konkurransebasert spill i ulike former, men det er ikke mye nytt å si om dette. Man kan selvfølgelig også spille gjennom Quest Mode i samarbeid med andre både på nett og lokalt.

Rent teknisk er det klart at Warriors of Rock er basert på samme tekniske grunnlag som GH5 og det er lite nytt å si utover at det ser bra ut og fungerer bra. Dermed er det vanskelig å gi dette spillet mer enn fire stjerner, i og med at innovasjonene når det gjelder kjernegameplay i det store og det hele mangler.

Serien står på stedet hvil med denne utgivelsen, men dette er likevel en god og innholdsrik pakke med massevis av låter og vellykkede funksjoner og for fans av serien er dette kanskje det beste spillet hittil, men er man mer interessert i å se hvor sjangeren er i ferd med å utvikle seg videre, kan det nok være at Rock Band 3 er et bedre valg, forutsatt at det innfrir til forventningene selvfølgelig.

Personvernpolicy