Drepte var landskjent pastor

En 33 år gammel mann er pågrepet og vil bli siktet for å ha drept sin 60 år gamle far på Jessheim i Akershus tirsdag ettermiddag. Den drepte bæres ut. Foto: Morten Holm / Scanpix
En 33 år gammel mann er pågrepet og vil bli siktet for å ha drept sin 60 år gamle far på Jessheim i Akershus tirsdag ettermiddag. Den drepte bæres ut. Foto: Morten Holm / Scanpix

Mannen som i går ble knivdrept på Jessheim er pinsepastoren Daniel Karlsen (60). Han er broren til Ludvig Karlsen, som grunnla Evangeliesenteret i Oslo, melder rb.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daniel Karlsen er en av Norges mest kjente frikirkepastorer, melder VG Nett.

Hans 33 år gamle sønn er siktet for forsettlig drap. Selv nekter han straffskyld. Det er foreløpig ikke kjent hva som var bakgrunnen for knivstikkingen.

- Hele familien er i sjokk og står spørrende tilbake, sier Lise Karlsen, leder for Evangeliesenteret og enke etter Ludvig Karlsen, til VG Nett.

– Dette er en familietragedie, sier operasjonsleder Trond Aune i Romerike politidistrikt til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Avhørt

Politiet fikk melding om knivstikkingen fra ambulansesentralene tirsdag formiddag. Det ble igangsatt livreddende førstehjelp da ambulansepersonell ankom åstedet, men pastorens liv stod ikke til å redde.

33-åringen sitter i arresten på politihuset på Lillestrøm og forklarte seg for politiet mellom klokken 20 og 22 tirsdag kveld.

– Han ga en forklaring til politiet sent tirsdag kveld. Han erkjenner fortsatt ikke straffskyld, sier 33-åringens forsvarer, advokat Jørund Lægland til NTB onsdag morgen.

Lægland var ikke selv til stede da klienten forklarte seg for politiet, men har sett forklaringen i et videoopptak.

Mor til stede

Politiet fikk melding om at en mann var blitt knivstukket i et bolighus på Jessheim klokken 13.44 tirsdag. 45 minutter senere var han erklært død. Mannens sønn ble pågrepet på stedet og er siktet for forsettlig drap.

– Han opplever dette som forferdelig tragisk og tar det forferdelig tungt. Mer kan jeg ikke si på vegne av klienten foreløpig, sier Lægland.

33-åringens mor var i huset da knivstikkingen skjedde. Det skal ha vært moren som varslet om hendelsen. Hun ble avhørt tirsdag.

Lægland kan foreløpig ikke si noe om motivet for knivstikkingen.

Personvernpolicy