– Faremo bør be soldater om unnskyldning

Forsvarsminister Grete Faremo må be soldatene i Afghanistan om unnskylding, mener Frps partileder Siv Jensen.  Foto: SCANPIX
Forsvarsminister Grete Faremo må be soldatene i Afghanistan om unnskylding, mener Frps partileder Siv Jensen. Foto: SCANPIX

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen ber forsvarsminister Grete Faremo (Ap) komme med en beklagelse overfor soldatene i Telemark bataljon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsråden reagerte kraftig da det ble kjent at soldater hadde gitt uttrykk for glede ved å ta liv av Taliban-soldater. Siv Jensen går knallhardt ut mot forsvarsministerens håndtering av bråket rundt Telemark bataljon. Hun mener Faremo bør gi soldatene sin fulle støtte snarest.

Les også: Soldater har mistet jobben for dårlige holdninger

– Jeg synes forsvarsministeren bør be soldatene om unnskyldning fordi dette handler ikke først og fremst om hvilke ord som faller fra norske soldater. Dette handler om den jobben de gjør i Afghanistan, sier Jensen til NRK.

Tirsdag avviste avdelingen mye av kritikken som er rettet mot dem. De er klare på at ingen soldater finner det fornøyelig å drepe. Avdelingen benekter også at de har gått utenfor sitt mandat i Afghanistan.

Les også: Soldater: – Å være i kamp er bedre enn sex

– Jeg er sikker på at norske soldater ikke bevisst har oppsøkt trefninger med Taliban eller andre, men at de har gjort det de må gjøre for å løse sine oppdrag. Det innebærer dessverre ofte stridskontakt med opprørerne, sier Lars Lervik, bataljonssjef i Telemark bataljon.

Les også: – Sprayet dødninghoder på afghanske hus

Frp-leder Siv Jensen mener Faremo lar seg styre av tilfeldige oppslag i mediene.

– Hun bør være den fremste forsvarer av sine soldater. Jeg hadde forventet at det var forsvarsministeren og forsvarssjefen som gikk høyest på barrikadene i å forsvare landets soldater. Det vi nå ser er at det er faktisk er Stortinget som tar den jobben og det er jeg veldig stolt av, sier Jensen. (©NTB)

Les også: Undersøker om norske soldater har drept unødig

Personvernpolicy