Terrorsiktet frykter for muslimer i Norge

Terrorsikted Shawan Sadek Saeed Bujak (37) frykter tilværelsen blir verre for muslimer i Norge. Foto: Scanpix
Terrorsikted Shawan Sadek Saeed Bujak (37) frykter tilværelsen blir verre for muslimer i Norge. Foto: Scanpix

Shawan Sadek Saeed Bujak (37) frykter terrorplanleggingen han har tilstått, vil gjøre tilværelsen verre for muslimer i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel valgte han å fortelle Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om hvordan han skulle hjelpe til med å skaffe bombemateriale til å angripe Jyllands-Posten i Danmark. Bujak skal av samvittighetsgrunner ha følt at han var nødt til å fortelle omverdenen om det han har vært med på siden sommeren 2009, sier advokatene hans til VG.

– Bujak ville fortelle sannheten. Dette er viktig både for hans egen del og fordi han er opptatt av muslimenes omdømme og hvordan dette blir tatt i mot i samfunnet. Han er redd for at denne saken har gjort det vanskeligere for muslimer her i landet, og det er noe han dypt beklager, sier en av 37-åringens forsvarere, advokat Brynjar Meling.

Les også: Tilstår å ha planlagt terrorhandlinger

PST går bort fra teori om terror på norsk jord

Ifølge VG skal Bujak også ha forsøkt å skaffe en pistol som skulle brukes til å ta livet av en av de danske profettegnerne, trolig Kurt Westergaard (75).

Det skal ikke ha vært fastsatt noen dato for det angivelige anslaget mot Jyllands-Posten og Westergaard. I avhørene skal Bujak ha hevdet at planene til slutt ble lagt på is fordi de tre ikke klarte å skaffe til veie ingrediensene til å lage bomber. Bujak skal heller ikke ha klart å skaffe et skytevåpen

Les også: Meling: – Gikk inn i planleggingen med åpne øyne

Verken PST eller Brynjar Meling ønsker å kommentere VGs opplysninger.

– Men etter vår mening var aldri planene kommet så langt at det har vært reell og nærliggende fare for at liv skulle gå tapt, sier Meling. (©NTB)

Personvernpolicy