London Calling (igjen)!

KOMFORTABELT: John Terry ga Chelsea en tidlig ledelse mot Marseille. Derfra var det liten tvil. Foto: Reuters

Chelsea og Arsenal slo tilbake etter tapene. Tre straffer og et rødt kort da The Gunners vant i Beograd.

Champions League, annen runde:

Basel (Sveits) – Bayern München (Tyskland) 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Alexander Frei (18), 1-1 Bastian Schweinsteiger (str. 56), 1-2 Schweinsteiger (89).

37.500 tilskuere.

- - -

Roma (Italia) – Cluj (Romania) 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 Philippe Mexes (69), 2-0 Marco Borriello (71), 2-1 Ionut Rada (78).

40.000 tilskuere.

Gruppe F:

Spartak Moskva (Russland) – Zilina (Slovakia) 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Ari (34), 2-0 Ari (61). 3-0 Ibson (89).

33.000 tilskuere.

- - -

Chelsea (England) – Marseille (Frankrike) 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 John Terry (7), 2-0 Nicolas Anelka (str. 28).

40.675 tilskuere.

Gruppe G:

Ajax (Nederland) – Milan (Italia) 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 Mounir El Hamdaoui (23), 1-1 Zlatan Ibrahimovic (37).

51.276 tilskuere.

- - -

Auxerre (Frankrike) – Real Madrid (Spania) 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Angel Di Maria (81).

24.900 tilskuere.

Gruppe H:

Braga (Portugal) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 0-3 (0-0)

Mål: 0-1 Luiz Adriano (56), 0-2 Luiz Adriano (72), 0-3 Douglas Costa (str. 90).

30.000 tilskuere.

- - -

Partizan Beograd (Serbia) – Arsenal (England) 1-3 (1-1)

Mål: 0-1 Andrej Arsjavin (15), 1-1 Cleo (33), 1-2 Marouane Chamakh (71), 1-3 Sebastien Squillaci (82).

Rødt kort: Marko Jovanovic (56), Partizan Beograd.

25.000 tilskuere.

(NTB)

(ABC Nyheter): Chelsea–Marseille 2–0, Partizan–Arsenal 1–3.

Chelsea og Arsenal innledet sesongen fryktinngytende, men idyllen fikk seg en alvorlig knekk i helgen.

Mens Premier League-leder Chelsea tapte for Manchester City, gikk Arsenal på en mine og tapte hjemme for West Bromwich.

Men i kveld var London-gigantene tilbake i vinnerslag.

Tre poeng var fasiten for begge – og dermed står de to med full pott etter to runder i Champions League.

Elegant Anelka

Mest komfortabelt ble det for Chelsea, som senket Marseille med to scoringer i løpet av den første halvtimen.

John Terry fikset 1–0 etter seks minutter, godt hjulpet av dårlig forsvarsspill fra gjestene.

Da knappe halvtimen var spilt, mente dommeren at Stephane Mbia handset inne i straffeområdet.

Nicolas Anelka fikk ansvaret fra ellevemeteren, og løste oppgaven ytterst elegant.

Resten ble en rutinejobb for Chelsea, som blant annet hadde to stolpetreff etter pause.

– Vi hadde en god oppsummering etter det siste tapet. Så forberedte vi oss til denne kampen, og vi spilte godt. Nå er tapene glemt, sier manager Carlo Ancelotti.

Nå topper klubben gruppe F på samme poengsum som Spartak Moskva. Russerne slo Zilina 3–0 hjemme tidligere i kveld.

Straffedrama for Arsenal

Arsenal måtte slite betydelig hardere for å knekke Partizan i Beograd.

Andrej Arsjavin ordnet tidlig ledelse, etter fantastisk forarbeid fra Jack Wilshere, men Partizans Cleo utlignet på straffe etter en høyst klønete hands fra Denilson.

Arsenal-spiss Marouane Chamakh skulle imidlertid bli dagens mann.

Ti minutter inn i annen omgang ble han dratt ned av Marko Jovanovic, som ble utvist og forårsaket straffe.

Arsjavin bommet fra ellevemeteren, men slapp unna syndebukkstempelet da Chamakh stanget The Gunners tilbake i ledelsen 20 minutter før slutt.

Sébastien Squillaci fikk æren av å score kampens siste mål, før målscorer Cleo bommet på kampens tredje straffespark.

– Vi spilte en god kamp, men vi slet med å punktere dem. I Champions League kan man bli straffet for sjansesløsing, men vi fikk en viktig seier, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.

Arsenal tabellen i gruppe H, med seks poeng av seks mulige. Også Sjakhtar Donetsk står med full pott, etter å ha slått Sporting Braga hele 3–0 borte i kveld.