Kvalsvik skjøt Røa til finalen

Røas kaptein, Siri Nordby, under fotballkampen mellom Røa Dynamite Girls og LSK Kvinner på Røa Kunstgress tirsdag ettermiddag. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
Røas kaptein, Siri Nordby, under fotballkampen mellom Røa Dynamite Girls og LSK Kvinner på Røa Kunstgress tirsdag ettermiddag. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

To ganger dukket Kine Kvalsvik opp i bakrommet på presise framspill, avsluttet perfekt og skjøt Røa til enda en cupfinale i fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LSK Kvinner ble i år beseiret 2-1 i semifinalen, etter at klubbens forgjenger Team Strømmen måtte se seg slått i selve cupfinalen de to foregående årene. Lørdag 13. november jager Røa ekte hattrick i NM-triumfer på Fornebu.

– Og i år får jeg være med på det og, strålte matchvinner Kvalsvik overfor NRK. Hun erstattet den skadde landslagsspilleren Emilie Haavi og gjorde det over all forventning.

– Jeg har sagt til meg i hele dag at det går an å hoppe etter Wirkola. Det blir ikke like langt, kanskje, men det gikk jo bra likevel, sa hun.

Med høyt press var LSK Kvinner klart best i første omgang, men Røa kom sterkt etter pause og avgjorde med to flotte mål. Kvalsvik ble spilt gjennom først av Guro Knudsen Mienna, så av Elise Thorsnes.

– Guro fant meg perfekt, og det var bare å sette den inn, sa Kvalsvik om ledermålet høyt til venstre for keeper.

– Og så var det sognevennen min, Elise, som fant meg akkurat som jeg liker, sa hun om 2-0-målet som hun satte flatt i nærmeste hjørne.

Mobiliserte

Røa-trener Geir Nordby var litt skeptisk etter 2-1-seier i mesterligakamp i Hviterussland sist uke og 2-2 i toppkamp mot Stabæk lørdag.

– Etter to tøffe kamper røynet det litt på i dag, men vi mobiliserte virkelig i annen omgang og vant fortjent. Veldig gøy at Kine lyktes, jeg har drømt om det om natta. Hun er en av de beste spillerne i boksen, sa Nordby til NRK.

Amerikanske Ella Masar skapte ny spenning da hun vant ballen vel 20 meter fra mål og dengte den i mål via stolpen, men LSK Kvinner greide aldri å utligne.

– Veldig synd at vi ikke fikk uttelling i første omgang. Etter pause var vi ikke like aggressive, og vi datt litt på 1-0. Det utnyttet Røa, sa LSK-trener Ranveig Karlsen til NRK.

Rødt kort

Røa fikk en nedtur da Stine Andersen kontroversielt ble utvist på overtid. Hun prøvde å skjerme ballen, ble hardt presset av to motspillere og løftet armen da hun vendte slik at hun traff en LSK-spiller i ansiktet.

Dommeren mente det var med vilje, mens TV-bildene tydet på det motsatte.

– Selvfølgelig skulle det ikke vært rødt kort, sa Geir Nordby. (©NTB)

Personvernpolicy