– Far knivdrept av sønn

En 33 år gammel mann er pågrepet og vil bli siktet for å ha drept sin 60 år gamle far på Jessheim i Akershus tirsdag ettermiddag. Politiet på åstedet. Foto: Morten Holm / Scanpix
En 33 år gammel mann er pågrepet og vil bli siktet for å ha drept sin 60 år gamle far på Jessheim i Akershus tirsdag ettermiddag. Politiet på åstedet. Foto: Morten Holm / Scanpix

En mann ble knivstukket og drept på Jessheim i Akershus tirsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familiedrap den siste måneden

* Tirsdag 28. september: En 33 år gammel mann ble pågrepet og siktet for å ha drept sin 60 år gamle far på Jessheim i Akershus.

* Torsdag 23. september: Politiet antar at en 41 år gammel mann som ble funnet død i Gjersjøen i Akershus, hadde drept sin kone og deres tre barn før han tok sitt eget liv. Kona og et spedbarn ble funnet døde hjemme på Mortensrud i Oslo. To døtre på sju og ni år ble funnet døde sammen med faren i Gjersjøen.

* Fredag 17. september: En 36 år gammel mann ble pågrepet og siktet for å ha drept sin mor på Askøy utenfor Bergen. (©NTB)

– Vi fikk melding klokken 13.30 om at en mann var blitt knivstukket i et bolighus på Jessheim. 45 minutter senere var han erklært død, sier jourhavende jurist Bjørn Arne Tronier i Romerike politidistrikt til NTB.

Politiet har pågrepet sønnen, som nå er siktet for forholdet, melder Romerikes Blads nettutgave.

- Det er for tidlig å si noe om bakgrunnen for drapet, sier Aune til ABC Nyheter.

Det var en far og sønn som var involvert. Faren (60) mistet livet, og sønnen (33) ble pågrepet i hjemmet.

Ambulansepersonell gjennomførte livreddende førstehjelp på åstedet, men 60-åringens liv stod ikke til å redde.

Området rundt huset er nå sperret av.

- Han vil nå bli transportert til Lillestrøm politikammer hvor han vil bli avhørt, sier Aune til Dagbladet.no.

33-åringen hadde ved 16-tiden ennå ikke fått oppnevnt forsvarer. Politiet tar sikte på å avhøre mannen så snart som mulig.

Politiets innsatsleder på stedet, Svein Arne Aasheim, sier til rb.no at konen til den avdøde, mistenktes mor, var til stede da drapet skjedde.

– Kona til offeret var i huset. Hun vil bli avhørt og fulgt opp av et kriseteam, slik at vi kan gjøre det vi kan for å hjelpe henne videre i denne tragiske situasjonen, sier han.

Det var et familiemedlem som meldte fra om knivstikkingen. Etter det rb.no erfarer var det moren som ringte etter ambulanse.

Personvernpolicy