– Far knivdrept av sønn

En 33 år gammel mann er pågrepet og vil bli siktet for å ha drept sin 60 år gamle far på Jessheim i Akershus tirsdag ettermiddag. Politiet på åstedet. Foto: Morten Holm / Scanpix
En 33 år gammel mann er pågrepet og vil bli siktet for å ha drept sin 60 år gamle far på Jessheim i Akershus tirsdag ettermiddag. Politiet på åstedet. Foto: Morten Holm / Scanpix

En mann ble knivstukket og drept på Jessheim i Akershus tirsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familiedrap den siste måneden

* Tirsdag 28. september: En 33 år gammel mann ble pågrepet og siktet for å ha drept sin 60 år gamle far på Jessheim i Akershus.

* Torsdag 23. september: Politiet antar at en 41 år gammel mann som ble funnet død i Gjersjøen i Akershus, hadde drept sin kone og deres tre barn før han tok sitt eget liv. Kona og et spedbarn ble funnet døde hjemme på Mortensrud i Oslo. To døtre på sju og ni år ble funnet døde sammen med faren i Gjersjøen.

* Fredag 17. september: En 36 år gammel mann ble pågrepet og siktet for å ha drept sin mor på Askøy utenfor Bergen. (©NTB)

– Vi fikk melding klokken 13.30 om at en mann var blitt knivstukket i et bolighus på Jessheim. 45 minutter senere var han erklært død, sier jourhavende jurist Bjørn Arne Tronier i Romerike politidistrikt til NTB.

Politiet har pågrepet sønnen, som nå er siktet for forholdet, melder Romerikes Blads nettutgave.

- Det er for tidlig å si noe om bakgrunnen for drapet, sier Aune til ABC Nyheter.

Det var en far og sønn som var involvert. Faren (60) mistet livet, og sønnen (33) ble pågrepet i hjemmet.

Ambulansepersonell gjennomførte livreddende førstehjelp på åstedet, men 60-åringens liv stod ikke til å redde.

Området rundt huset er nå sperret av.

- Han vil nå bli transportert til Lillestrøm politikammer hvor han vil bli avhørt, sier Aune til Dagbladet.no.

33-åringen hadde ved 16-tiden ennå ikke fått oppnevnt forsvarer. Politiet tar sikte på å avhøre mannen så snart som mulig.

Politiets innsatsleder på stedet, Svein Arne Aasheim, sier til rb.no at konen til den avdøde, mistenktes mor, var til stede da drapet skjedde.

– Kona til offeret var i huset. Hun vil bli avhørt og fulgt opp av et kriseteam, slik at vi kan gjøre det vi kan for å hjelpe henne videre i denne tragiske situasjonen, sier han.

Det var et familiemedlem som meldte fra om knivstikkingen. Etter det rb.no erfarer var det moren som ringte etter ambulanse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden