Tysse anmeldes til domsutvalget

En gråtkvalt Erik Tysse under en pressekonferanse i regi av Norges Fri-idrettsforbund tidligere i år. Foto: Scanpix
En gråtkvalt Erik Tysse under en pressekonferanse i regi av Norges Fri-idrettsforbund tidligere i år. Foto: Scanpix

Antidoping Norge har anmeldt kappgjengeren Erik Tysse til Norges Idrettsforbunds domsutvalg. – Jeg er skuffet og overrasket, sier Tysses advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysse avla positiv dopingprøve under en internasjonal konkurranse i Italia 1. mai. Prøven viste spor av Cera, som også er kjent som tredje generasjons EPO.

Påtalenemnda i Antidoping Norge har behandlet saken og opplyste tirsdag at Tysse er anmeldt til domsutvalget for brudd på dopingbestemmelsene.

– Påtalenemnda har nå vurdert alle fakta og innhentede tilleggsopplysninger i saken. På bakgrunn av dette har vi i dag besluttet å anmelde Tysse til NIFs domsutvalgt, sier Anstein Gjengedal, leder av påtalenemnda.

– Skuffet

Erik Tysses advokat Gunnar Martin Kjenner sier til NTB at han er skuffet over at Antidoping Norge har valgt å anmelde hans klient. Han hevder at de har kommet med så mange innsigelser i saken at anmeldelsen kommer overraskende.

– For det første er det helt sikkert at det ikke er Tysses prøve som er blitt analysert, da det var en vektforskjell på denne og den han avla. Dessuten har rutiner og prosedyrer på laboratoriet i Roma sviktet på flere punkter, sier advokaten.

Da Erik Tysse avla prøven i San Giovanni 1. mai, var den spesifikke vekten på prøven 1,025, mens den bare var på 1,010 da den senere ble testet i Roma. Ekspertene er enige i at dette er en biologisk umulighet.

Innsyn positivt

Kjenner forteller videre at hans klient tar anmeldelsen til etterretning, og at de tross alt er glade for en ting:

– Et gode er at offentligheten vil få fullt innsyn i saken, og det er vi glade for. Jeg tror saken vil gagne antidopingarbeidet på sikt. Samtidig tror jeg svært mange vil bli overrasket over når de ser hvor usikkert det er å være idrettsutøver, sier Kjenner.

B-prøven ble også analysert på laboratoriet i Roma, og den bekreftet det positive resultatet av A-prøven. Kjenner er likevel overbevist om at Tysse har sitt på det rene, og han er klar til å svare på anmeldelsen når den kommer.

– Når vi mottar anmeldelsen, har vi tre uker på oss til å svare på den Det er vi beredt til. (©NTB)

Personvernpolicy