Drillo tok ut Henriksen

Drillo tok ut Henriksen
Drillo tok ut Henriksen

Egil «Drillo» Olsen tok med Markus Henriksen i troppen til kampene mot Kypros og Kroatia. Også Petter Vaagan Moen og Knut Olav Rindarøy er inne i landslagsvarmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborgs Markus Henriksen er klar for Drillo. FOto: ScanpixRosenborgs Markus Henriksen er klar for Drillo. FOto: Scanpix

Henriksen har storspilt for Rosenborg den siste tiden, og 18-åringen ble plukket ut på bekostning av lagkamerat Per Ciljan Skjelbred.

– Han danker ut Per Ciljan. Henriksen er en spennende spiller og svært moden for å være bare 18 år. I tillegg er han relativt målfarlig, og han har spilt godt over en lengre periode, sa Drillo under tirsdagens pressekonferanse.

Andre nye spillere i troppen er Branns Petter Vaagan Moen og Knut Olav Rindarøy, som debuterte for spanske Deportivo i helgen. I tillegg til Skjelbred er det Jon Inge Høiland og Jan Gunnar Solli som må vike for de nye spillerne i troppen.

John Arne Riise var også å finne i troppen og skal være spilleklar etter smellen han pådro seg i forkant av kampen mot Portugal. Venstrebacken var tilbake på banen for Roma sist helg. Mohammed «Moa» Abdellaoue, som ble skadd i søndagens kamp for Hannover, er også med i troppen.

Norge møter Kypros til EM-kvalifiseringskamp på bortebane 8. oktober. 12. oktober spilles landskamp mot Kroatia, også denne borte. (©NTB)

Troppen

Målvakter:

Rune Almenning Jarstein (Viking), Espen Bugge Pettersen (Molde), Jon Knudsen (Stabæk).

Utespillere:

Mohammed Abdellaoue (Hannover), Daniel Braaten (Toulouse), John Carew (Aston Villa), Vadim Demidov (Rosenborg), Christian Grindheim (Heerenveen), Brede Hangeland (Fulham), Henning Hauger (Stabæk), Markus Henriksen (Rosenborg), Erik Huseklepp (Brann), Tom Høgli (Tromsø), Steffen Iversen (Rosenborg), Ruben Yttergård Jenssen (Tromsø), Petter Vaagan Moen (Brann), Morten Gamst Pedersen (Blackburn), Bjørn Helge Riise (Fulham), John Arne Riise (Roma), Knut Olav Rindarøy (Deportivo La Coruña), Espen Ruud (OB), Kjetil Wæhler (AaB). (©NTB)

Personvernpolicy