PET bekrefter terrortrussel mot Jyllands-Posten

Den danske etterretningstjenesten PET bekrefter at Jyllands-Posten muligens var målet for de tre terrorsiktede mennene som er fengslet i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PET opplyste tirsdag at de deltar i etterforskningen av saken.

Les også: Tilstår å ha planlagt terrorhandlinger

«PET arbeider tett sammen med norsk sikkerhetspoliti som ledd i etterforskningen av den konkrete saken. En terrorhandling har etter PETs oppfatning ikke vært umiddelbart forestående, fordi de nå fengslede ble tett overvåket av norsk sikkerhetspoliti i tiden fram mot pågripelsene. Den videre etterforskningen i saken tar imidlertid sikte på å avdekke forbindelser mellom de fengslede og eventuelle medgjerningsmenn i Danmark eller i utlandet, samt å sikre at en eventuell terrortrussel er effektivt avverget», skriver PET i en uttalelse.

Les også: PST anklager forsvarere for lekkasjer

Myker opp restriksjonene for terrorsiktet

PET- sjef Jakob Scharf sier at saken viser at Jyllands-Posten fortsatt er et «prioritert mål» for militante islamister. Etterretningstjenesten finner imidlertid ikke grunn til å heve det nåværende trusselnivået i Danmark.

– Sjokkerende nytt

– Sjokkerende nytt, sier Jyllands-Postens sjefredaktør Jørn Mikkelsen i en kommentar til terrorpåstandene fra Norge.

Mikkelsen er ikke kjent med hva den terrorsiktede Shawan Sadek Saeed Bujak skal ha sagt i avhør med norske PST, og han støtter seg derfor til hva vg.no tirsdag skrev om saken.

Ifølge avisen skal 37-åringen ha tilstått at han sammen med de andre siktede planla å sprenge Jyllands-Posten.

– Vi har ikke hørt om denne saken tidligere. Akkurat som ved tidligere tilfeller der det er avslørt terrorplaner mot Jyllands-Posten, er dette svært sjokkerende for avisens medarbeidere og pårørende, sier Mikkelsen til sin egen avis.

– Vi føler likevel at vi er i de beste hender hos politiet og Politiets Efterretningstjeneste, som vi føler passer godt på oss, sier han videre. (©NTB)

Personvernpolicy