Angrepsvillig fotball, men bare 0-0

Starts Espen Bjørufsen under eliteseriekampen mellom Hønefoss og Start på AKA stadion mandag kveld. Foto: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX
Starts Espen Bjørufsen under eliteseriekampen mellom Hønefoss og Start på AKA stadion mandag kveld. Foto: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX

Det ble et morsomt og fartsfylt oppgjør mellom Hønefoss og Start. Begge lag angrep villig og produserte sjanser i fleng, men det endte 0-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vertenes spissduo Davy Claude Angan og Madiou Konate lekte tidvis med et usikkert Start-forsvar, og en meget god Kenneth Høie i mål holdt gjestene inne i kampen.

På motsatt side var gjestenes spiss Ole Martin Årst et stadig uromoment på topp i første omgang. Spill og sjanser var nokså jevnt fordelt før hvilen, etter at vertene gikk friskest ut med høyt press fra avspark.

– Jeg er fornøyd med poenget, selv om vi burde ha vunnet denne kampen. Kenneth Høie sto i veien for oss, men det er liten tvil om at dette er den beste kampen vi har spilt rent offensivt i år, sa Hønefoss-trener Reidar Vågnes.

– Det er flott at spillerne har hevet seg bra etter Molde-kampen, slo han også fast.

Gjestene fra Kristiansand kom etter hvert bedre med utover i omgangen og jevnet ut banespillet i tillegg til at laget etter hvert begynte å produsere sjanser, særlig ved nevnte Årst.

Kjørte over gjestene

Etter pause kjørte vertene til tider over sørlendingene, og det var nesten utrolig at ingen av de enorme mulighetene til HBK resulterte i scoring. Gang på gang raidet laget opp sjanser, og skapte til tider panikk i Start-forsvaret.

Kenneth Høie vartet opp med feberredninger på løpende bånd bak en meget vaklende forsvarsfirer hos kristiansanderne. Laget fra sør slet dessuten med å komme til muligheter fremover på banen, og ble spilt meget lave av et til tider godt og velspillende hjemmelag.

Hønefoss reiste seg med dette etter to meget svake hjemmekamper med slett innsats og spill. Trener Reidar Vågenes gikk ut i lokalpressen og krevde at spillerne skulle «blø for drakta». Spillerne responderte umiddelbart på dette, og leverte meget solid innsats og tæl i dette viktige oppgjøret. Nå er det seks poeng ned til Kongsvinger på kvalifiseringsplassen med fem runder igjen og spille.

Tung dag

Hønefoss ta poeng fra hvilken som helst motstander i eliteserien med den innsatsen laget viste mandag, selv om laget møter sterk motstand i Brann (B) og Rosenborg (H) i de neste oppgjørene.

For vertene var Frode Lafton (forsvar) og Umaru Bangura (midtbane) toneangivende i tillegg til de forannevnte spissene.

– Det var Kenneth Høie som reddet oss i denne kampen. Han hadde virkelig mange flotte, for ikke å si, fantastiske redninger, sa Start-trener Knut Tørum.

––Det kan bli tungt for oss å klare en medalje nå, men det er fem serierunder igjen, så vi gir oss ikke, fortsatte han.

For Start ble dagens oppgjør etter hvert en tung dag på jobben etter oppløftende og sjanseskapende spill i første omgang. Etter hvilen handlet alt om å forsvare seg. Laget lyktes i å sikre seg ett poeng, takket være kjempespill av keeper Kenneth Høie. Årst og de andre offensivt anlagte spillerne fikk etter hvert nok med å ivareta defensive oppgaver.

Med dette er sørlendingene sikkert forankret rundt midten av tabellen, fortsatt med en teoretisk sjanse på bronsemedalje. Da må imidlertid laget fremstå på en helt annen måte enn i dagens oppgjør, hvor Start til tider ble rundspilt av laget som ligger på tredje siste plass i Eliteserien. (©NTB)

Personvernpolicy