Scotland Yard til Norge for avhør i Martine-saken

23 år gamle Martine Vik Magnussen ble drept i London i mars 2008. Foto: Scanpix
23 år gamle Martine Vik Magnussen ble drept i London i mars 2008. Foto: Scanpix

To tjenestemenn fra Scotland Yard kommer tirsdag til Norge for å avhøre Martine Vik Magnussens familie og venner på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to tjenestemennene skal låne lokaler hos politiet i Asker for å foreta avhørene. De blir i Norge ut uken, melder VG Nett.

– Vi er ikke involvert i selve etterforskningen, og skal kun bistå med det praktiske i forbindelse med besøket, sier kriminalsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt.

Les også: - Farouk Abdulhak har flere pass

Politiet ønsker å avhøre flere som kjente Martine godt, for å bygge en så god profil av henne som mulig.

– Etterforskerne kommer til å avhøre oss i familien, i tillegg til Martines barndomsvenner og venner av nyere dato, sier Martines far Odd Petter Magnussen.

Les også: Dronning Elizabeth sender kondolansebrev

23 år gamle Martine Vik Magnussen ble drept i London i mars 2008. Farouk Abdulhak fra Jemen er etterlyst via Interpol, og det foreligger arrestordre i Europa på ham. Politiet i Storbritannia tror at Abdulhak har vært i skjul i Jemen siden mars 2008. Jemen har ingen utleveringsavtale med Storbritannia.

Les også: Bondevik hjelper familien til Martine

Martines familie har kjempet en lang kamp for å oppnå rettferdighet for datteren. Blant annet har Kjell Magne Bondevik og hans fredssenter engasjert seg. (©NTB)

Personvernpolicy