Scotland Yard til Norge for avhør i Martine-saken

23 år gamle Martine Vik Magnussen ble drept i London i mars 2008. Foto: Scanpix
23 år gamle Martine Vik Magnussen ble drept i London i mars 2008. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To tjenestemenn fra Scotland Yard kommer tirsdag til Norge for å avhøre Martine Vik Magnussens familie og venner på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to tjenestemennene skal låne lokaler hos politiet i Asker for å foreta avhørene. De blir i Norge ut uken, melder VG Nett.

– Vi er ikke involvert i selve etterforskningen, og skal kun bistå med det praktiske i forbindelse med besøket, sier kriminalsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt.

Les også: - Farouk Abdulhak har flere pass

Politiet ønsker å avhøre flere som kjente Martine godt, for å bygge en så god profil av henne som mulig.

– Etterforskerne kommer til å avhøre oss i familien, i tillegg til Martines barndomsvenner og venner av nyere dato, sier Martines far Odd Petter Magnussen.

Les også: Dronning Elizabeth sender kondolansebrev

23 år gamle Martine Vik Magnussen ble drept i London i mars 2008. Farouk Abdulhak fra Jemen er etterlyst via Interpol, og det foreligger arrestordre i Europa på ham. Politiet i Storbritannia tror at Abdulhak har vært i skjul i Jemen siden mars 2008. Jemen har ingen utleveringsavtale med Storbritannia.

Les også: Bondevik hjelper familien til Martine

Martines familie har kjempet en lang kamp for å oppnå rettferdighet for datteren. Blant annet har Kjell Magne Bondevik og hans fredssenter engasjert seg. (©NTB)